Τι κι αν λείπει ο δήμιος;

Τι κι αν λείπει ο δήμιος

Οστάνδη – Κορτράικ (14/12/21, 22:00)

 

Βραδιά Κυπέλλου στην Ολλανδία. Παιχνίδι με υψηλό σκορ το Μπρέντα – Ουτρέχτη. Την ίδια ώρα, στο γειτονικό Βέλγιο, η Οστάνδη φιλοξενεί την Κορτράικ. Ντέρμπι της δυτικής Φλάνδρας. Η φιλοξενούμενη ξεκινάει ως αουτσάιντερ. Όμως, μπορεί να τα καταφέρει. Εξάλλου, έχει πάρει τον… αέρα της αντιπάλου της. Τι κι αν λείπει ο δήμιος;

Τα δύο άδικα «1-0»

Το αποψινό είναι το τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην τρέχουσα σεζόν. Το πρώτο ήταν στην έδρα της Κορτράικ, στις 23 Οκτωβρίου. Έληξε 1-0 υπέρ της τότε φιλοξενούμενης, η οποία ήταν πολύ καλύτερη κι είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών. Το σκηνικό επαναλήφτηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Κύπελλο. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν και πάλι στο γήπεδο της Κορτράικ, η οποία επικράτησε ξανά με 1-0. Επίσης άδικο σκορ, αφού μπορούσε να βάλει περισσότερα γκολ.

Απουσιάζει ο σκόρερ

Στις δύο προαναφερθείσες «μονομαχίες» το κοινό στοιχείο (εκτός από το σκορ) ήταν κι ο σκόρερ: σε αμφότερες τις περιπτώσεις τα ματς κρίθηκαν με γκολ του  Παπ Χαμπίμπ Γκιέιγ. Ο 22χρονος Σενεγαλέζος απουσιάζει τώρα, λόγω τραυματισμού. Για την ιστορία πάντως, αξίζει ν’ αναφερθεί πως θα παίξει κανονικά ο Μαχτάρ Γκέιγ. Αυτός πάντως, ανήκει στην Οστάνδη (και είναι ο 1ος της σκόρερ με 10 γκολ).

Η πίεση της μιας ευκαιρία για την άλλη

Στα αμιγώς αγωνιστικά, η γηπεδούχος βρίσκεται σε δεινή θέση. Ηττήθηκε στα έξι από τα εφτά τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Απέχει πλέον μόνο τρεις βαθμούς από τη θέση των πλέι άουτ. Ο προπονητής Μπλέσιν δέχεται έντονη κριτική από τον Τύπο και τους οπαδούς. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πρέπει οπωσδήποτε να πάρει αποτέλεσμα τώρα. Έτσι, αναγκαστικά θα πιέσει. Η Κορτράικ, που παίζει πολύ πιο μεθοδικά, μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό. Θα της δώσει χώρο και θα τη χτυπήσει στην κόντρα, κάτι που ξέρει να κάνει εξαιρετικά.

Τι κι αν λείπει ο δήμιος;

Ο άνθρωπος που έκρινε τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους δεν θα βρίσκεται σήμερα στο γήπεδο. Αυτό πάντως, δεν αλλάζει πολύ τα δεδομένα. Η Κορτράικ είναι πιο ποιοτική και μπορεί να τα καταφέρει στο γειτονικό ντέρμπι.

 

Το ποντάρισμα στην Κορτράικ εμπεριέχει ρίσκο. Όμως, αξίζει τον κόπο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Η νίκη της πληρώνει «2,75».