Με… φόρα από το Λονδίνο η Ρεάλ

Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε (9/4/2022, 22:00), Α’ Ισπανίας

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Τσέλσι, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Χετάφε για τη La Liga.

Σύμμαχος η παράδοση

Μία ακόμα «βασιλική» εμφάνιση πραγματοποίησε στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Αντσελότι, που πέρασε σαν σίφουνας (1-3) από την έδρα της Τσέλσι την Τετάρτη με πρωταγωνιστή τον Μπενζεμά, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (21’, 24’, 46’) σε 2ο διαδοχικό ευρωπαϊκό ματς.

Στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να προπορεύεται, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά στην έδρα της Θέλτα, όπου νίκησε 2-1 με δύο πέναλτι.

Η Ρεάλ έχει σύμμαχο και την παράδοση, καθώς μετράει 12 σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στη Χετάφε τη La Liga.

Επιπροσθέτως, νίκησε και στα 8 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος κόντρα σε ομάδες της Μαδρίτης. Μάλιστα, κράτησε το μηδέν παθητικό στα 7 εξ αυτών.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, αναμένεται ροτέισον -ενόψει της ρεβάνς με την Τσέλσι- από τον Αντσελότι, που καθάρισε από κορωνοϊό. Εκτός μάχης τέθηκαν οι Αζάρ (εξτρέμ, 17 συμ.) και Γιόβιτς (φορ, 13/1), ενώ δίνεται αμφίβολος ο μπακ Μεντί (19/1).

Από την άλλη, η Χετάφε ανάσανε βαθιά με το «τρίποντο» επί της Μαγιόρκα (1-0 εντός), το οποίο ήρθε με γκολ στο 82’ κι ενώ είχε αριθμητικό αβαντάζ από το 63’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει πανηγυρίσει διπλό στις 18 προηγούμενες εξορμήσεις της στο πρωτάθλημα (8 ισοπαλίες, 10 ήττες), ενώ δεν σκόραρε στις 12 εξ αυτών. Αν δεν νικήσει στο «Μπερναμπέου», τότε θα καταγράψει το χειρότερο σερί της ιστορίας σε εκτός έδρας παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία.

Επίσης, ηττήθηκε και στις 5 πιο πρόσφατες επισκέψεις της σε έδρες ομάδων της Μαδρίτης, στις 4 εκ των οποίων δεν σκόραρε!

Τιμωρημένοι για την ομάδα του Φλόρες οι χαφ Αραμπάρι (24 συμ.) και Γιάνκτο (13 συμ.), ενώ εξέτισε ο Κουένκα (στόπερ, 25/1).

Με… φόρα από το διπλό στο Λονδίνο η Ρεάλ Μαδρίτης, που λογικά θα ξεπαστρέψει στο ρελαντί τη Χετάφε. Ο άσσος σε συνδυασμό με το under 3,5 σε απόδοση 1,82.