Αρνητική παράδοση 13 ετών για Έιμπαρ

Έιμπαρ – Ουέσκα (29/01/2022, 19:15), Β’ Ισπανίας

Η φορμαρισμένη Έιμπαρ φιλοξενεί την Ουέσκα και θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει εναντίον της από το 2009.

Βίοι αντίθετοι

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκονται οι Βάσκοι, που πέτυχαν διπλό… ανόδου στην Αλμερία (0-2) με κυνική εμφάνιση. Ευτύχησαν να προηγηθούν στο 9’, ενώ σφράγισαν την επικράτησή τους στο 81’.

Έτσι, ανέβηκαν (μέχρι χθες) στην κορυφή, κάτι που πέτυχαν για πρώτη φορά στη Β’ Ισπανίας από τον Ιούνιο του 2014.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Έιμπαρ έχει υποστεί μόλις μία στις 11 τελευταίες «στροφές» (6-4-1) και διατηρεί απόρθητο το «κάστρο» της από τις 22 Αυγούστου (8-2-0): δικαίως κάνει όνειρα για άμεση επιστροφή στους «μεγάλους».

Τώρα, θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στην Ουέσκα, την οποία έχει να νικήσει 13 ολόκληρα χρόνια (0-2-3 έκτοτε).
Στην αντίπερα όχθη, το κλίμα μόνο… καλό δεν είναι, από τη στιγμή που η ομάδα του Σίσκο δεν λέει να «στρώσει».

Την περασμένη αγωνιστική αποδείχθηκε υπέρ το δέον αφελής και υπέστη «σκληρή» ήττα (1-2) στο εντός με την Πονφεραντίνα. Γεύτηκε την ψυχρολουσία στο 8’, απάντησε στο 80’, αλλά δέχθηκε 2ο γκολ στο 94’. Πενιχρή η συγκομιδή των 5 βαθμών στις 5 τελευταίες «στροφές» (1-2-2), απέχει 8 πόντους από την εξάδα.

Γι’ αυτό και προχώρησε σε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της: ενισχύθηκε με τον μπακ Βαλεντίν από τη Λούγκο και δανείστηκε τον επιθετικό Πόβεδα από τη Χετάφε, ενόσω αποχώρησαν οι ημιβασικοί Μπουφαρίνι (αμυντικός, 17 συμ.) και Πίτα (φορ, 14/2).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 7 τελευταίες αναμετρήσεις της Έιμπαρ με την Ουέσκα κατέληξαν στο «2-3 γκολ». Περιμένουμε κάτι ανάλογο και σε αυτό το ματς. Σε απόδοση 1,94.