Απουσίες και διπλή παράδοση

Απουσίες και διπλή παράδοση

Αμιάν – Αζαξιό (19/1/22, 20:00)

 

Επιτέλους μπάλα για την Αμιάν και την Αζαξιό. Δύο ομάδες της Β’ κατηγορίας, που χτυπήθηκαν πολύ από τον Covid μπαίνουν ξανά σήμερα στην αγωνιστική δράση. Το συγκεκριμένο ζευγάρι πάντως, το χαρακτηρίζουν δύο στοιχεία: Απουσίες και διπλή παράδοση!

Με την «πλάτη στον τοίχο» η Αμιάν

Για την ομάδα της Πικαρδίας, η σεζόν εξελίσσεται πολύ δύσκολα. Το φινάλε του Α’ γύρου τη βρήκε στην θέση των πλέι άουτ. Η διοίκηση πάντως, εξακολουθεί να στηρίζει τον προπονητή Φιλίπ Ινσμπερζέ. Μάλλον πράττει σωστά, καθώς ο 62χρονος κόουτς είναι και έμπειρος και ικανότατος. Οι «μονόκεροι» χρειάστηκαν τα πέναλτι για ν’ αποκλείσουν στις 2 Ιανουαρίου την ερασιτεχνική Λινάς στο Κύπελλο. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός.

Γεμάτο απουσιολόγιο

Οι «πονοκέφαλοι» δεν έχουν περάσει για τον Ινσμπερζέ, που έχει πολλά προβλήματα σήμερα. Στο Κόπα Άφρικα παραμένει ο Μαμαντού Φοφανά (στόπερ, 16/0). Λείπουν ακόμη οι βασικοί Αλφόνς (δεξί μπακ, 16/1), Χαντιπέ (αρ. μπακ, 9/0), Ντιακαμπί (εξτ., 12/0), Λαν (ε, 10/2). Έξω και οι αναπληρωματικοί Μαχαμαντού Φαφανά (μ, 7/0), Σις (μ, 9/0) και Γκόμεζ (ε, 5/0). Συνολικά απουσιάζουν οχτώ παίκτες. Τα πιο σημαντικά κενά εντοπίζονται στην άμυνα.

Ένα μήνα μετά

Στις 21 Δεκεμβρίου η Αζαξιό επικράτησε 1-0 της Γκρενόμπλ. Στο Κύπελλο δεν είχε παιχνίδι. Το πρώτο της για το πρωτάθλημα στο 2022 ήταν με την αποψινή της αντίπαλο. Αναβλήθηκε λόγω των προβλημάτων της γηπεδούχου με τον Covid. Στη συνέχεια προέκυψαν και δικά της και δεν αγωνίστηκε καθόλου. Έτσι το αποψινό, είναι το πρώτο της επίσημο ματς ύστερα από σχεδόν ένα μήνα.

Γνωστές απουσίες

Ο κόουτς Πανταλονί έχει κι αυτός θέματα, αλλά τα γνώριζε. Ο Γκονζάλες (στόπερ, 17/3) θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του. Στο Κόπα Άφρικα βρίσκονται οι Γιουσούφ (δεξί μπακ, 13/0), Μποτουέ (εξτ., 12/1), Μπαγιαλά (εξτ., 10/0). Στα «πιτς» ο εφεδρικός Μουσίτι Όκο (ε, 7/2). Αξιοσημείωτο το ότι ταξιδεύει – αεροπορικώς – ανήμερα του αγώνα. Πήγε στην Πικαρδία το πρωί, θα γυρίσει στην Κορσική μετά το τέλος του αγώνα.

Το αήττητο κι ο Γενάρης

Η Αμιάν έχει φιλοξενήσει συνολικά οχτώ φορές την Αζαξιό. Τις δύο πρώτες (1998 και 2000) έχασε. Έκτοτε, παραμένει αήττητη και μετράει από τρεις νίκες και ισοπαλίες. Αυτή είναι η μία όψη της ιστορίας. Η άλλη, αφορά στις αναμετρήσεις τους το Γενάρη. Τον 1ο μήνα του χρόνου, οι δύο ομάδες έχουν «μονομαχήσει» δύο φορές στην Πικαρδία. Η Αζαξιό νίκησε το 2000 (1-0, στις 15/1) και πήρε «Χ» το 2007 (1-1, στις 12/1).

Απουσίες και διπλή παράδοση

Από τη μία η Αμιάν, που παραμένει αήττητη εντός με τους Κορσικανούς σε έξι αγώνες. Όμως, έχει σημαντικότατα προβλήματα. Από την άλλη η Αζαξιό, που στερείται αγωνιστικού ρυθμού. Ωστόσο, δεν χάνει στην Πικαρδία το Γενάρη. Είναι όμως πιο ποιοτική. Με νίκη σήμερα, μπορεί να πιάσει κορυφή, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο.

 

Δύσκολα θα μπουν πολλά γκολ. Ούτε η παράδοση, αλλά ούτε η στατιστική ευνοούν το μεγάλο σκορ. Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα, η Αζαξιό μάλλον θα πάρει βαθμό ή βαθμούς. Η συνδυαστική επιλογή (Χ2 ΔΕ & U 2,5) πληρώνει «1,88».