Η ιστορία δείχνει «4-6 γκολ»

Η ιστορία δείχνει «4-6 γκολ»

Γκενκ – Αντβέρπ (19/12/21, 19:30)

 

Στις 19:30 όλοι οι δρόμοι της Σούπερ Λιγκ οδηγούν στη «Λεωφόρο». Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πας Γιάννινα. Την ίδια ώρα στο Βέλγιο, διεξάγεται το Γκενκ – Αντβέρπ. Ακόμη κι αν δεν φαίνεται από τη βαθμολογία, πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι. Ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Η ιστορία δείχνει «4-6 γκολ».

Η ιστορία δείχνει «4-6 γκολ»

Το συγκεκριμένο ζευγάρι κρύβει σχεδόν πάντα μεγάλες συγκινήσεις. Στο πρώτο μεταξύ τους φετινό ματς, στην Αμβέρσα, η τότε γηπεδούχος επικράτησε με 4-2. Αυτός ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των μεγάλων αποτελεσμάτων στις αναμετρήσεις τους. Στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια τους και συνολικά στα οχτώ από τα εννιά τελευταία (μέσα-έξω) σημειώθηκαν «4-6 γκολ». Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το 1-1 (στην Αμβέρσα) στις 13/2/20. Σε ό,τι αφορά στους αγώνες στο γήπεδο της Γκενκ, η συγκεκριμένη επίδοση επιβεβαιώθηκε και στους τέσσερις τελευταίους. Συνολικά, τα «4-6» βγήκαν στα έξι από τα εφτά προηγούμενα ματς τους εκεί.

Τα «4-2» της Πέμπτης

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αμφότερες έφεραν το ίδιο σκορ στα ματς της Πέμπτης. Η Γκενκ φιλοξένησε τη Σαρλερουά και η Αντβέρπ την Έουπεν. Νίκησαν και οι δύο με 4-2!

Αήττητη για 12 αγώνες

Η Γκενκ πήρε την τελική της μορφή το 1988, όταν συγχωνεύθηκαν δύο σύλλογοι. Έκτοτε, έχει φιλοξενήσει την Αντβέρπ συνολικά 17 φορές και μετράει 10 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Την τελευταία τη γνώρισε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1993. Στα 12 ματς έκτοτε έχει οχτώ νίκες και τέσσερα «Χ».

Ανεβαίνει με τον Στοκ

Η κρίση στο «στρατόπεδο» της γηπεδούχου μοιάζει να περνάει. Η επιτυχία επί της Σαρλερουά την Πέμπτη ήταν η 1η ύστερα από εννιά επίσημα παιχνίδια. Ο Γερμανός Στοκ την ανέλαβε στις αρχές Δεκεμβρίου και η εικόνα της είναι ήδη καλύτερη. Βεβαίως, η δουλειά του ικανού κόουτς θα φανεί πιο καθαρά μετά τη χριστουγεννιάτικη διακοπή.

 

Η νίκη της Γκενκ προσφέρεται στο «1,90». Σχετικά χαμηλή απόδοση, αν αναλογιστεί κάποιος πως η Αντβέρπ είναι 3η στη βαθμολογία. Αντιθέτως, γίνεται πολύ πιο ελκυστική (πηγαίνει στο «2,18») αν συνδυαστεί και με Over 1,5. Μοιάζει πού δύσκολο το να μείνει το ματς στο «1-0». Όσον αφορά στην… αγαπημένη επίδοση των δύο ομάδων τα «4-6 G», αυτή προσφέρεται στο «2,67».