Αξίζει το ρίσκο στην ισοπαλία

Όνσε Κάλντας – Ντεπόρτες Τολίμα (23/03/2022, 01:00) Κολομβία Πριμέρα

Η Όνσε Κάλντας και η Τολίμα, οι οποίες βρίσκονται στην τετράδα, αναζητούν αντίδραση καθώς προέρχονται από ήττες.

Οι γηπεδούχοι έχασαν 1-0 στην έδρα της πρωτοπόρου Μιγιονάριος. Ήταν ανταγωνιστικοί αλλά όχι και επικίνδυνοι, φάνηκαν ελάχιστα επιθετικά. Υπέστησαν δεύτερη ήττα σε τρία παιχνίδια.

Είναι δυνατοί στην έδρα τους με τρεις «άσσους» σε πέντε αναμετρήσεις, στις οποίες διατηρούνται αήττητοι. Στηρίζονται στην ανασταλτική τους λειτουργία, διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με επτά τέρματα παθητικό σε έντεκα παιχνίδια. Τα οκτώ έχουν μείνει στο Under, τα τρία τελευταία στο «0-1 γκολ».

Εκτός πλάνων συνεχίζει ο τραυματίας Βαλντές (ε, 8/1).

Από ήττα σοκ με 2-1 κόντρα στην Πατριότας, εντός έδρας, προέρχεται η Τολίμα. Μάλιστα, προηγούνταν ως το 73’ (με πέναλτι από το 36’) αλλά η αντίπαλος έφτασε στην ανατροπή και κέρδισε στην εκπνοή. Υπέστη δεύτερη ήττα σε τρεις αγώνες, υποχώρησε στην τρίτη θέση και δείχνει ανησυχητικά σημάδια κάμψης. Είναι σαφώς «πεσμένη» σε σύγκριση με την έναρξη της σεζόν.

Προβληματίζει και αμυντικά, παρότι έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση με οκτώ τέρματα παθητικό σε έντεκα συναντήσεις. Στις τρεις πρόσφατες η εστία της παραβιάστηκε πέντε φορές.

Πάντως, ως φιλοξενούμενη καταγράφει τέσσερις νίκες σε πέντε εξόδους, παραμένοντας αήττητη. Under οι πέντε στις έξι.

Απών ο διεθνής Γκαρσία (μ, 8/1), ενώ ο Μοσκέρα (α, 4/0) είναι τραυματίας. Δεν μπήκε στην αποστολή ο Λουκουμί (ε, 7/1).

Εκτιμάται ότι θα γίνει αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν φαίνεται να έχουν μεγάλες διαφορές, τουλάχιστον στη δεδομένη χρονική στιγμή. Το πιθανότερο είναι πως θα γίνει «κλειστό» ματς. Ως εκ τούτου αξίζει το ρίσκο στην ισοπαλία.