Πελάτισσα στο τοπικό ντέρμπι

Μάαστριχτ – Φένλο (4/2/2022, 21:00) Ολλανδία Β’ κατηγορία

Η δράση στη Β’ κατηγορία της Ολλανδίας συνεχίζεται απόψε με οκτώ αναμετρήσεις. Στοιχηματικά το πρόγραμμα δεν εμπνέει ιδιαίτερα καθώς οι περισσότερες είναι αμφίρροπες ή έχουν κάποιο ισχυρό φαβορί σε χαμηλές τιμές.

Μας απομένει το ντέρμπι του Λίμπουργκ στο «Ντε Χούσελτ» ανάμεσα σε Μάαστριχτ και Φένλο. Καμία εκ των δύο δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία που γέρνουν την πλάστιγγα προς τα δεξιά. Πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά…

Έχει ξεχάσει τη νίκη

Παρατεταμένο το ντεφορμάρισμα των γηπεδούχων που έχουν να κερδίσουν από το μέσα Νοεμβρίου (0-2-7 με 6 σερί ήττες). Η τελευταία εντός έδρας επιτυχία τους, μάλιστα, ήρθε τον Οκτώβριο (0-2-4).

Διαθέτουν ένα από τα χειρότερα ενεργητικά της κατηγορίας, ενώ και αμυντικά δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη. Χαρακτηριστικό το πρόσφατο 1-0 από τη ΦΚ Αϊντχόφεν που θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο βάσει ευκαιριών των αντιπάλων.

Με δεδομένα και τα φτωχά οικονομικά της, η MVV έκανε κάποιες προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, φαντάζει δύσκολο να αλλάξει επίπεδο, τουλάχιστον τόσο σύντομα.

Της έχει πάρει τον αέρα

Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε η Φένλο αποτελεί την επιτομή της σταθερότητας. Ο Λουχουκάι δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και τα «σκαμπανεβάσματα» είναι πολλά.

Διαθέτει, πάντως, περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ και πραγματοποίησε καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις. Μερικά από τα νέα αποκτήματα, μάλιστα, έχουν αρχίσει ήδη να καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους.

Στο 4-2 επί της ανεβασμένης Ντόρντρεχτ δεν έπεισε, όμως επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα και ανέβηκε ψυχολογικά. Θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί στο αποψινό γειτονικό ντέρμπι, επιβεβαιώνοντας και την εξαιρετική παράδοση.

Έχουν περάσει 8,5 χρόνια από την τελευταία ήττα της VVV από τη Μάαστριχτ, ενώ έκτοτε το σερί της είναι εξαιρετικό (9-1-0 με 7 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Πιστεύουμε ότι και τώρα το πιθανότερο είναι να επαληθευτεί το «διπλό». Οι τιμές του φαντάζουν ικανοποιητικές (2,10-2,20) και αξίζουν ένα ποντάρισμα.