Η μάχη των αριθμών

Φέγενορντ – Φίτεσε (15/1/2022, 21:00) Ολλανδία Ερεντιβίζιε

Παρά τις απουσίες η ουραγός Τσβόλε επικράτησε χθες της Βίλεμ (2-0) στο πρώτο παιχνίδι της Ερεντιβίζιε μετά τη χειμερινή διακοπή. Η 19η αγωνιστική συνεχίζεται απόψε με τέσσερις ακόμα αναμετρήσεις, που θα διεξαχθούν επίσης «κεκλεισμένων των θυρών».

Όλες δείχνουν ενδιαφέρουσες, αλλά εκείνη που συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα είναι αυτή μεταξύ των Φέγενορντ και Φίτεσε. Μάλλον υπερβολικός ο φαβοριτισμός του «άσσου» απ’ ότι φαίνεται και από τη βαθμολογία. Εκείνο που τραβάει, πάντως, την προσοχή είναι οι αριθμοί που κρύβονται πίσω από τη συγκεκριμένη μονομαχία. Πάμε να δούμε τι εννοούμε.

Καταρχάς, η παράδοση όσον αφορά τις συναντήσεις τους στο Ρότερνταμ είναι ξεκάθαρα υπέρ των γηπεδούχων. Η Φίτεσε κέρδισε μόνο 1/15 τελευταίες επισκέψεις στο «Ντε Κάουπ» (1-4-10) και σε καμία από τις 5 πιο πρόσφατες (0-1-4).

Το μοναδικό «διπλό» που πέτυχε σε αυτό το διάστημα ήρθε με το ευρύ 4-1 του 2015. Από την άλλη, βέβαια, στις τελευταίες 5 συναντήσεις κόντρα στη Φέγενορντ (οι 4 στο Άρνεμ) κράτησε το αήττητο (2-3-0)!

Ποδαρικό με το δεξί

Το άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο που είναι υπέρ των φιλοξενούμενων αφορά το… ποδαρικό τους στο εκάστοτε νέο έτος. Τις προηγούμενες 6 σεζόν, άλλωστε, κέρδισαν το πρώτο ματς μετά τη χειμερινή διακοπή!

Τέλος, μια ακόμη στατιστική ιδιαιτερότητα αφορά τον προπονητή της Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ. Η Φίτεσε είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει καταφέρει μέχρι να στιγμή να νικήσει στην καριέρα του ο -κατά τα άλλα ιδιαίτερα ταλαντούχος- τεχνικός (0-0-2).

Ενδιαφέροντα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αντικρουόμενα, τα παραπάνω στοιχεία. Αρκετά εξ αυτών, πάντως, καταδεικνύουν πως το έργο της γηπεδούχου δεν είναι όσο εύκολο υποδηλώνουν οι αποδόσεις. Ειδικά από τη στιγμή που δεν θα έχει τη βοήθεια του φανατικού κοινού της.

Υπό αυτό το πρίσμα, θα αποφύγουμε να μπλέξουμε με σημείο. Θα προτιμήσουμε το εύρος «2-3 γκολ» που καλύπτει αρκετά από τα πιθανά σενάρια και προσφέρεται σε τιμές διπλασιασμού.