Κρύο, καιρός για… Ρίο

Ρίο Άβε – Μπελενένσες (23/12/2021, 19:00)

Αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας. «Μονό» ματς, σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθεί ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Η Ρίο Άβε αγωνίζεται στη 2η κατηγορία. Προέρχεται από νίκη ψυχολογίας, καθώς επικράτησε 1-0 στην έδρα της Κάζα Πία και είναι 3η μεν, αλλά σε θέση ανόδου δε, αφού η πρωτοπόρος Μπενφίκα Β’ δεν μπορεί να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία. Έχει κάνει ήδη μια έκπληξη στο Κύπελλο, καθώς έθεσε εκτός την Μποαβίστα, με το επιβλητικό 4-0, εντός έδρας. Θα παραταχθεί πάνοπλη, χωρίς κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και με το επόμενο ματς προγραμματισμένο στις 31 Δεκέμβρη (εντός με Κοβίλια).

Άτυχη η Μπελενένσες, επλήγη από κορωνοϊό κι έκτοτε δεν έχει σηκώσει κεφάλι. Μετά το 0-7 από την Μπενφίκα, όπου αγωνίστηκε με 9 παίκτες λόγω ελλείψεων, ακολούθησαν άλλες δύο ήττες, από Εστορίλ (0-1 εντός) και Μπράγκα (1-0 εκτός). Παραμένει στον… βυθό της βαθμολογίας της Πριμέιρα Λιγκ, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη 15η Τοντέλα και την παραμονή, οπότε το Κύπελλο είναι πολυτέλεια στην παρούσα φάση. Θα πάμε με τους γηπεδούχους, παρά τη διαφορά της κατηγορίας.