Ποια Μπιλμπάο; Η Μπάγερν…

Ματσάρα, αργά το απόγευμα (19:30), στο “Θεράμικα”, με τη Βιγιαρέαλ να φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τις δύο ομάδες να… χωρίζονται από έναν πόντο στην κατάταξη της Πριμέρα Ντιβιζιόν, αφού 45 β. έχουν οι γηπεδούχοι και 44 β. οι φιλοξενούμενοι.

Η Βιγιαρεάλ προέρχεται από τον θρίαμβο επί της Μπάγερν, το βράδυ της Τετάρτης, για τους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ (1-0), αποτέλεσμα που, αν μη τι άλλο, αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης για το “κίτρινο υποβρύχιο”, αρκεί οι παίκτες του Ουνάι Εμερι να αντέξουν στην πίεση που θα τους ασκηθεί από τους Βαυαρούς, την ερχόμενη Τρίτη στο Μόναχο.

Ποιο είναι το παράδοξο, με τη γηπεδούχο, όταν έχει αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν έχει περάσει πολύς καιρός (16/3) από το σπουδαίο διπλό στο Τορίνο επί της Γιουβέντους (0-3), στη συνέχεια, όμως, η Βιγιαρεάλ έχασε 1-0 στην έδρα της Κάντιθ, ενώ, πριν τη νίκη επί των Βαυαρών, είχε προηγηθεί επίσης ήττα στο Λεβάντε (2-0)!

Και με τη ρεβάνς στην “Αllianz Arena” να ακολουθεί σε λίγες μέρες, δεν ξέρουμε κατά πόσο το μυαλό των παικτών του Εμερι θα είναι στο πρωτάθλημα, και όχι στην προοπτική των “4” του Τσάμπιονς Λιγκ (πετώντας, μάλιστα, εκτός συνέχειας, το τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου)!

Ευκαιρία για… προσπέραση

Η Μπιλμπάο  προέρχεται από τη νίκη επί της Ελτσε (2-1 εντός) την προηγούμενη αγωνιστική και σίγουρα θα είναι πιο ξεκούραστη από την αντίπαλό της, στην οποία, φυσικά, αναμένεται και μικρό rotation από τον Εμερι.

Οι Βάσκοι, αν περάσουν αναίμακτα το σημερινό εμπόδιο της Βιγιαρεάλ, θα διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την κατάληψη της 7ης θέσης που λογικά θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ, σε περίπτωση νίκης, θα αγχώσουν ακόμα περισσότερο την 6η Σοσιεδάδ.

Σε καλό τάιμινγκ η φιλοξενούμενη και δίχως σημαντικά προβλήματα, δείχνει ικανή να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η γηπεδούχος έχει… αλλού το μυαλό της και να φύγει από το “Θεράμικα” με βαθμό (ή και βαθμούς), σε ένα ματς που δεν περιμένουμε να ξεφύγει το σκορ.

Αλλωστε, πέντε Under έχουν προκύψει στα έξι τελευταία μεταξύ τους, με μοναδικό Over το ματς του πρώτου γύρου στην πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων.

Επιλογή από την αναμέτρηση του “Θεράμικα” το συνδυαστικό στοίχημα Χ2+Under 3.5 σε απόδοση 2.10 από την Betshop.