Δεν θα την πατήσει ξανά

H Μίλαν δοκιμάζεται απόψε κόντρα στην Τορίνο, στο “Ολίμπικο Γκράντε Τορίνο” και θέλει να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις, μετά το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μπολόνια στο Μιλάνο. Παιχνίδι που οι “ροσονέρι”… έπρεπε και θα μπορούσαν να κερδίσουν, αν δεν αποδεικνύονταν τόσο σπάταλοι στις ουκ ολίγες ευκαιρίες που τους προέκυψαν και, φυσικά, αν δεν έπεφταν πάνω σε έναν ανίκητο Σκορούπσκι, αφού ο κίπερ της Μπολόνια… κατέβασε τα ρολά!

Τι άλλο επιβεβαιώθηκε σε αυτό το ματς; Οτι η Μίλαν φέτος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα απέναντι σε ομάδες που παρατάσσονται με κλειστή, “σφιχτή” άμυνα και μάλιστα, στο “Σαν Σίρο” οι επιδόσεις της (9-4-3) δεν είναι τόσο καλές, όσο εκτός Μιλάνου! Εκεί οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι συνηθίζουν να βρίσκουν τον δρόμο προς τη νίκη… πιο εύκολα, απ’ ότι στην ιστορική τους έδρα, έχοντας ρεκόρ 11-3-1!

Κόντρα στην Τορίνο, την οποία σκόρπισε 0-7 πέρυσι, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας στη Σέριε Α θα παραταχθεί με ελάχιστα προβλήματα, αφού απόντες είναι μόνο οι Κιάερ, Φλορέντσι και Ρομανιόλι (εντάξει, δεν είναι απαραίτητα κακό ότι ο τελευταίος δεν είναι διαθέσιμος) και ο Πιόλι θα παρατάξει τη φιλοξενούμενη με διάταξη 4-2-3-1 και πιθανότατα τον “μπόμπερ” Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης, με την δεδομένη τριάδα των Σαλεμάκερς, Κεσί και Λεάο να κινείται πίσω από τον προωθημένο Γάλλο.

Σώθηκε στο Σαλέρνο

Η Τορίνο προέρχεται από ανέλπιστη όσο και σπουδαία νίκη στην έδρα της Σαλερνιτάνα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπελότι (1-0) το οποίο κι εκτελέστηκε δύο φορές πριν κατοχυρωθεί. Ωστόσο, ακόμα και στη συνέχεια του αγώνα που επέλεξε να παίξει άμυνα για να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα, ήταν… άτσαλη στο παιχνίδι της.

Ο τεχνικός Ιβάν Γιούριτς θέτει με τον καιρό τις βάσεις για μια καλύτερη και πιο στιβαρή Τορίνο, που δεν θα παλέψει απλά για την παραμονή της στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του κέντρου (της βαθμολογίας). Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνει ενίσχυση του ρόστερ, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, έχει τα… θεματάκια του σήμερα, καθώς δεν υπολογίζονται ο χρήσιμος μέσος Πράετ (17/2) και ο κομβικός Σανάμπρια (27/5). Ενας Μπελότι (στην κορυφή) δεν αρκεί για να φέρει την Ανοιξη…

Θεωρούμε ότι η Μίλαν έβγαλε μυαλό από το πάθημα κόντρα στη Μπολόνια και θα παρουσιαστεί πιο σοβαρή απόψε, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς που θα την στείλουν πάλι στο +4 από την Ιντερ! Αν, μάλιστα, νωρίτερα η Νάπολι έχει κερδίσει τη Φιορεντίνα, γίνεται δύο φορές πιο επιτακτικό το “διπλό”, το οποίο και κρατάμε σε απόδοση διπλασιασμού από τον Stoiximan.