Εξαιρετική στα εκτός η Άσκολι

Μπρέσια – Άσκολι (23/2/2022), Β’ Ιταλίας

Σημαντική αναμέτρηση για τη Serie B, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν στόχο να διεκδικήσουν την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» του Καμπιονάτο.

Μεγαλύτερες απαιτήσεις υπάρχουν στους γηπεδούχους, αφού απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την πρώτη δυάδα και την απευθείας άνοδο. Το πρόβλημα της ομάδας του Φιλίπο Ιντζάγκι είναι πως υστερεί στα εντός έδρας παιχνίδια. Κάνει πρωταθλητισμό εκτός (9-2-1!), αλλά στο «Μάριο Ριγκαμόντι» έχει μόλις 3 νίκες σε 12 ματς, ενώ μετρά και 4 διαδοχικές ισοπαλίες, όλες με G. Μάλιστα στην τελευταία εξ αυτών, με τη Φροζινόνε, πέτυχε το 2-2 στο 90′. Στα 8 πιο πρόσφατα εντός έχει κερδίσει μόνο την ουραγό Πορντενόνε.

Η Άσκολι παρουσιάζει ακριβώς την ίδια… ιδιοτροπία, με 8 από τις 11 φετινές της νίκες να προέρχονται από εκτός έδρας αναμετρήσεις. Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (8-2-2) μετά την αποψινή της αντίπαλο. Μάλιστα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, προέρχεται από το 3-0 επί της Αλεσάντρια, ενώ πήρε 5 «τρίποντα» στα 6 πιο πρόσφατα εκτός, στα 4 από τα οποία πέτυχε από δύο γκολ και πάνω.

Ελλείψεις σε κάποια από τις δύο ομάδες δεν υπάρχουν, που να επηρεάζουν ιδιαίτερα. Θεωρούμε πως με βάση την αγωνιστική τους εικόνα το σετ έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένο. Λέμε να το εκμεταλλευτούμε.