Διπλασιασμός με «Λάουτερν»

Φράιμπουργκ Β’ – Καϊζερσλάουτερν (19/3/2022, 15:00) Γ’ Γερμανίας

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα πρωταθλήματα, όλα ανοιχτά στην Ντρίτε Λίγκα, αν εξαιρέσουμε ίσως τον τίτλο, όπου έχει μεγάλο προβάδισμα στο Μαγδεμβούργο.

Ομάδα Νέων η Φράιμπουργκ Β’, παρ’ όλα αυτά τα πηγαίνει περίφημα, μακριά από κίνδυνο υποβιβασμού, ενώ για άνοδο δεν υπάρχει στόχος, αφού δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από τη 2η κατηγορία και πάνω. Προερχόταν από θετικές εμφανίσεις και αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (3-1-0), όμως έχει περίπου δύο εβδομάδες να αγωνιστεί, κάτι που δεν κάνει καλό σε φορμαρισμένες ομάδες.

Η Καϊζερσλάουτερν είναι στη 2η θέση, απειλείται από Σααρμπρίκεν, Μπραουνσβάιγκ κι άλλες ομάδες, προτιμά βέβαια να τερματίσει εντός δυάδας (απευθείας άνοδος), αφού η 3η θέση δίνει μπαράζ με ομάδα της 2ης κατηγορίας. Εμφάνισε σχετικά καλή εικόνα στα δύο προηγούμενα, πήρε σημαντική νίκη 1-0, μέσα στην έδρα της Όσναμπρικ και επιβλήθηκε 3-0 της ουραγού Χάβελσε. «Όπλο» της είναι η άμυνα, έχει δεχτεί μόλις 18 τέρματα σε 30 αγώνες πρωταθλήματος.

Η αγωνιστική απραξία των γηπεδούχων, η ποιοτική ανωτερότητα και το αυξημένο κίνητρο της «Λάουτερν» είναι παράγοντες που δίνουν προβάδισμα στο «διπλό».