Στέψη με γκολ και θέαμα

Δε Νιου Σεντς – Πένιμποντ (12/3/22, 14:45) Ουαλία Πρέμιερ Λιγκ

Η Νιου Σεντς είναι εδώ και καιρό έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 14ου Πρωταθλήματος. Της αρκεί ένας βαθμός σήμερα κόντρα στην Πένιμποντ ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, τον πρώτο από το 2019.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη με 2-1 απέναντι στην Μπάλα Τάουν, τη δεύτερη της κατάταξης, με την οποία όμως τους χωρίζει απόσταση 23 βαθμών! Έχαναν ως το 72’ ωστόσο έφτασαν στην ανατροπή στο 89’.

Αυτή ήταν η δέκατη νίκη τους στα έντεκα τελευταία παιχνίδια, στα οποία παραμένουν αήττητοι. Έχουν μία ήττα σε 24.

Η Νιου Σεντς πετυχαίνει τέρματα με ευκολία. Δεν σκόραρε μόλις σε έναν από τους 24 αγώνες της. Παράλληλα, μόνο σε έναν από τους δώδεκα εντός έδρας σημείωσε λιγότερα από δύο γκολ. Πάντως, ανασταλτικά έχει αδυναμίες. Τα εννέα από τα δέκα πρόσφατα ματς ήταν αμφίσκορα και Over. Ως γηπεδούχος έχει επτά Over 3,5 σε δώδεκα.

Παραμένει τραυματίας ο Ρούτλετζ (μ, 20/0), αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Χάντσον (α, 16/5).

Έχασε έπειτα από πέντε αγώνες

Από την πλευρά της, η Πένιμποντ απογοήτευσε καθώς έχασε 3-0 στην έδρα της από την Κέρναρφον. Μόλις δεύτερη ήττα σε έντεκα αναμετρήσεις, η άλλη από τη Νιου Σεντς (3-2).

Μπήκε τέλος σε αήττητο σερί πέντε παιχνιδιών (τρεις ισοπαλίες). Είναι τέταρτη στην κατάταξη και απέχει 27 βαθμούς από την αντίπαλό της. Μαθηματικά και μόνο πρόκειται για τη μοναδική που μπορεί να την πιάσει στην κορυφή καθώς έχει να δώσει εννέα ματς. Πρέπει βέβαια να τα κερδίσει όλα και η Νιου Σεντς να χάσει και τα οκτώ εναπομείναντα δικά της. Προφανώς, αυτό δεν θα συμβεί…

Πήρε τρεις ισοπαλίες στις πέντε τελευταίες εξόδους της.

Ομάδα με επιθετικές αρετές αλλά και με προβλήματα στα μετόπισθεν. Μετρά επτά Over σε εννέα συναντήσεις.

Η Νιου Σεντς είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Ουαλία. Εκτιμάται ότι θα συνδυάσει την κατάκτηση του τίτλου με νίκη και θέαμα, κάτι άλλωστε που συνηθίζει. Στο 1,70 η απόδοση του «άσσου» σε συνδυασμό με το Over 2,5, για την επιβεβαίωση του οποίου μπορεί να συνεισφέρει και η Πένιμποντ.