Επιστροφή… βαθμού και νέος τεχνικός στη Σαλερνιτάνα

Σαλερνιτάνα – Μίλαν (19/02/2022, 21:45), Ιταλία Σέριε Α

Με νέο προπονητή τον Ντάβιντε Νικόλα, η Σαλερνιτάνα υποδέχεται τη Μίλαν.

Αλλαγή ρότας

Με διαφορετικό τεχνικό θα πορευτεί εφεξής η ομάδα από το Σαλέρνο, αφού προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον Στέφανο Κολαντουόνο, ο οποίος έκατσε στον πάγκο της για περίπου 4 μήνες στη 2η θητεία του εκεί, αλλά εκδιώχθηκε από το πόστο του μετά το 1-1 με την Τζένοα.

Αντικαταστάτης του είναι ο Ντάβιντε Νικόλα, που θα κάνει ντεμπούτο στο εντός με τη Μίλαν. Ο 48χρονος προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία από μικρομεσαίες ομάδες, ενώ το 2016-17 κατάφερε να διατηρήσει στην Α’ κατηγορία την Κροτόνε, κάτι που θεωρήθηκε τεράστια επιτυχία.

Κατά τα λοιπά, η Σαλερνιτάνα κέρδισε την έφεση που είχε καταθέσει και ως εκ τούτου πήρε πίσω τον πόντο που της είχε αφαιρεθεί για το γεγονός πως δεν κατέβηκε στον αγώνα με την Ουντινέζε εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις της.

Επιπροσθέτως, το ματς θα διεξαχθεί κανονικά σε νέα ημερομηνία και δεν θα το χάσει στα… χαρτιά, όπως είχε ορίσει η αρχική απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της λίγκας. Έτσι, ανέβηκε στους 13 βαθμούς και ελπίζει για παραμονή, αφού έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Από την άλλη, η Μίλαν επικράτησε πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 1-0 της Σαμπντόρια και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 προηγούμενες συναντήσεις μεταξύ της πρωτοπόρου και της ουραγού της βαθμολογίας της Serie A, νίκησε αυτή που ήταν στην 1η θέση.

Παρά την αλλαγή προπονητή στη Σαλερνιτάνα, η Μίλαν είναι κλάσεις ανώτερη και διαθέτει την ποιότητα για να φύγει με το διπλό από τη νότια Ιταλία.