Ποιος θα βάλει γκολ;

Ποιος θα βάλει γκολ

Σεντ Ετιέν – Λανς (15/01/22, 18:00)

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της ημέρας είναι το Λεβερκούζεν – Γκλάντμπαχ, που λογικά θα έχει γκολ και θέαμα. Την ώρα που θ’ αρχίζει, θα τελειώνει ο αγώνας μίας άλλης… πράσινης ομάδας, της Σεντ Ετιέν. Οι «Στεφανουά» θα φιλοξενήσουν τη Λανς, σ’ έναν αγώνα στον οποίο πηγαίνουν αποδεκατισμένοι. Το ερώτημα που ταλανίζει την πρώτη είναι ένα: Ποιος θα βάλει γκολ;

Προβληματισμός από νωρίς

Στις 4 Δεκεμβρίου απολύθηκε από τη γηπεδούχο ο Κλοντ Πιέλ. Μία κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Ακριβώς 10 μέρες μετά, την ανέλαβε ο Πασκάλ Ντουπρά. Μαθημένος στις δύσκολες αποστολές, θα προσπαθήσει να την κρατήσει στην κατηγορία. Στους τρεις αγώνες που βρίσκεται στον πάγκο της, πανηγύρισε δύο εκτός έδρας νίκες: επί των ερασιτεχνικών Λυών λα Ντουσέρ (1-0, στις 19/12) και Ζούρα Σουντ (4-1, στις 2/1) στο Κύπελλο. Στο ενδιάμεσο ήρθε η ήττα (1-0 εντός) από τη Ναντ, στο πρωτάθλημα. Πάντως, ο 59χρονος κόουτς βρήκε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες από αυτές που περίμενε. Αρχικώς, καλείται να διαχειριστεί το Κόπα Άφρικα, που του στερεί πέντε ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια, ήρθε και η αναβολή του αγώνα με την Ανζέ, την προηγούμενη εβδομάδα. Η αντίπαλος της είχε πολλά κρούσματα. Έτσι, δουλεύει μ’ ένα αποδεκατισμένο ρόστερ, που δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Ο ίδιος δεν κρύβει τον προβληματισμό του.

Ήρθε κι ο Covid

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκανε την επίσκεψή του κι ο κορωνοϊός. Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν τρία κρούσματα. Λόγω του ιού και τραυματισμών λείπουν οι εξής: Γκριν (τερμ., 15 συμμ.), Τράουκο (αρ. μπακ, 10/1), Νορντάν (εξτ., 18/1), Αμουμά (ε, 14/0) και οι «εφεδρικοί» Ραμίρεζ (ε, 5/0), Μουεφέκ (μ, 5/0). Στο Κόπα Άφρικα βρίσκονται οι: Μουκουντί (στόπερ, 14/0), Σόου (στόπερ, 11/2), Νεγιού (αμ. χαφ, 13/0), Μπουανγκά (εξτ., 17/3), Καζρί (ε, 19/7). Συνολικά, λείπουν 11 ποδοσφαιριστές και τα… 14 από τα 17 γκολ της!

Λίγα προβλήματα η Λανς

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Απόντες οι Αφρικανοί Αϊανταρά (αρ. μπακ, 10/0), Γκανάγκο (ε, 13/3) κι ο τραυματίας Μασάντο (αρ. μπακ, 11/0).

Ποιος θα βάλει γκολ;

Ο Ντουπρά αναγκάζεται να παρατάξει μία πειραματική 11άδα. Θα χρησιμοποιήσει και παίκτες που έχουν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής. Κανείς δεν ξέρει ποια μορφή θα έχει η άμυνα. Επίσης, αναζητείται λύση στο γρίφο του ποιος θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση.

 

Δεδομένων των συνθηκών, το «διπλό» παραμένει σε αρκετά καλή απόδοση, γύρω στο «1,90». Αν συνδυαστεί με το NG φτάνει στο «3,40».