Δώδεκα χρόνια χωρίς γκολ

Βααλβάικ – Σπάρτα Ροτ. (23/10/2021, 22:00) Ολλανδία Ερεντιβίζιε

Οι Βίλεμ και Φορτούνα Σιτάρντ (1-1) άνοιξαν χθες το βράδυ την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Ερεντιβίζιε. Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ των Άγιαξ και Αϊντχόφεν ξεχωρίζει την Κυριακή, όμως και σήμερα διεξάγονται τρία ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Θα μας απασχολήσει εκείνο στο «Μαντεμάκερς Στάντιον» που κλείνει την αποψινή αυλαία. Οι Βααλβάικ και Σπάρτα Ρότερνταμ ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση, όμως βάσει παράδοσης ο πρώτος λόγος ανήκει ξεκάθαρα στους φιλοξενούμενους.

Χωρίς νίκη από την πρεμιέρα

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειώσουμε πως οι γηπεδούχοι προέρχονται από καλή εμφάνιση στο 2-2 που απέσπασαν από τη Φέγενορντ. Παρ’ όλα αυτά, το αρνητικό σερί τους, που κρατάει από την πρεμιέρα, αυξήθηκε (0-4-4).

Βρίσκουν δίχτυα, όμως τα αμυντικά κενά είναι μεγαλύτερα με αποτέλεσμα να παραμένουν χαμηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 7/8 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους έληξαν με Goal.

Χωρίς γκολ από το ‘09

Απόψε θα βρουν απέναντί τους έναν «κακό δαίμονα»… Η Σπάρτα έχει κερδίσει τις τελευταίες 7 συναντήσεις τους στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και ευελπιστεί να σημειώσει το παρθενικό φετινό «διπλό».

Ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι η Βααλβάικ δεν έχει σημειώσει γκολ απέναντι στον σύλλογο του Ρότερνταμ για 402 λεπτά. Χειρότερα τα πράγματα σε επίπεδο Ερεντιβίζιε, όπου σκόραρε για τελευταία φορά απέναντί της πριν από 12 χρόνια!

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην έχουν ικανοποιήσει φέτος, ωστόσο διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες από την RKC. Πέρσι, εξάλλου, μπήκαν στα πλέι οφ ενώ και την προηγούμενη αγωνιστική άφησαν θετικές εντυπώσεις απέναντι στην Γκρόνινγκεν (1-1).

Με το σετ των αποδόσεων να είναι μοιρασμένο υπάρχει λογική στην επιλογή του «διπλού». Σε πιο συντηρητικό παιχνίδι μπορεί να γίνει κάλυψη στην ισοπαλία, αφού οι τιμές παραμένουν ικανοποιητικές.