Το αρνητικό ρεκόρ του ‘69

Αϊντχόφεν – Τβέντε (30/10/2021, 17:30) Ολλανδία Ερεντιβίζιε

Η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Ερεντιβίζιε ανοίγει το απόγευμα στο «Φίλιπς Στάντιον». Πολύ χαμηλός ο «άσσος» της Αϊντχόφεν κόντρα στην Τβέντε και ίσως θα ήταν φρόνιμο να κινηθούμε σε άλλα μονοπάτια. Υπάρχουν, άλλωστε, ορισμένα δεδομένα που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η PSV δίνεται ως μεγάλο φαβορί τόσο λόγω ποιότητας όσο και επειδή «καίγεται» να αντιδράσει στη «σφαλιάρα» από τον Άγιαξ. Το 5-0 που προηγήθηκε στο Άμστερνταμ δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού και η ίδια είχε φάσεις στο α’ μέρος. Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε, ωστόσο, για τον Σμιντ και τους παίκτες του δεν αλλάζει.

Υπήρξε έντονη κριτική από φιλάθλους και παλαίμαχους του συλλόγου, που περιμένουν σήμερα να δουν κάτι καλύτερο. Έστω και με ορισμένες σημαντικές απουσίες στον μεσοεπιθετικό τομέα, η ομάδα τους πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Ισχυρές παραδόσεις

Η παράδοση, πάντως, είναι με το μέρος της Αϊντχόφεν που έχει να χάσει από το ’13 από την Τβέντε (8-6-0). Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι -υπολογίζοντας και την περσινή χρονιά- έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία 7 εντός έδρας ματς. Εάν δεχθεί και σήμερα στο σπίτι της, θα ισοφαρίσει ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατάει από το 1969!

Οι φιλοξενούμενοι έχουν τις δυνατότητες για το πετύχουν. Έχουν βρει δίχτυα στα 5/6 φετινά ταξίδια, όπως και στα 4 πιο πρόσφατα (3-1-0), ενώ διανύουν αρκετά καλή σεζόν. Μπορεί το 1-2 από τη Ναϊμέγκεν να διέκοψε το σερί τους (4-2-0), όμως ένα ακόμη «διπλό» στο Κύπελλο (2-0 στο Ος) επανέφερε την ηρεμία.

Καθώς, έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με τον χαμηλό «άσσο», «γλυκοκοιτάζουμε» το Goal. Προσφέρεται, άλλωστε, σε ικανοποιητικές αποδόσεις, ειδικά για τα δεδομένα του ολλανδικού πρωταθλήματος.