Της βάζει δύσκολα ο Τζέραρντ

Αστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι (22:15, 1/12/2021), Πρέμιερ Λιγκ

H έλευση στο Μπέρμιγχαμ του Στίβεν Τζέραρντ φαίνεται να ξύπνησε για τα καλά τους παίκτες της Αστον Βίλα και με δύο κολλητές νίκες στα πιο πρόσφατα, οι «χωριάτες» απομακρύνθηκαν από τις επικίνδυνες θέσεις του πίνακα και θα φιλοξενήσουν απόψε με καλή ψυχολογία την πρωταθλήτρια.

Ο «Στίβι» έφυγε από το 4-2-3-1 και παράταξε την Αστον Βίλα με διάταξη 4-3-3, με ελαφρώς πιο προωθημένο τον Γουότκινς (25/3) και τους Μπέιλι (8/1) και Μπουέντια (11/1) στα «φτερά» της επίθεσης. Πρώτα 2-0 την Μπράιτον με τον Ινγκς (10/3) φουνταριστό σε εκείνο το ματς και στη συνέχεια διπλό στο Λονδίνο, 2-1 την Κρίσταλ Πάλας.

Δεν προλαβαίνει ο Ινγκς

Καλό ποδόσφαιρο, δημιουργία παιχνιδιού και όχι καταστροφή των σχεδίων της αντιπάλου και οι «χωριάτες» δείχνουν να βγαίνουν από την εσωστρέφεια με τον προπονητή τους  να αποτελεί την καλύτερη φετινή μεταγραφή του συλλόγου.

Σήμερα, ωστόσο, κόντρα στην πρωταθλήτρια, οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς τον φορ Ινγκς, που δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, κάτι που σημαίνει ότι ίσως και ο μαπρουτοκαπνισμένος πρώην ακραίος της Γιουνάιτεντ Ασλεϊ Γιανγκ αναλάβει πιο κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για την ομάδα του Τζέραρντ. Ο Γιανγκ που στα 36 του καταπίνει τα χιλιόμετρα αμάσητα και κάνει κάτι πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές να μοιάζουν… παιχτάκια της σειράς.

Εχουν ξανασυναντηθεί και ως παίκτες

Τζέραρντ και Γκουαρδιόλα έχουν συναντηθεί ξανά και ως παίκτες, στους διπλούς ημιτελικούς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2001 (0-0, 0-1), με τους «κόκκινους» να προκρίνονται τελικά στον τελικό εκείνης της σεζόν, στον οποίον επικράτησαν 5-4 της Αλαβές (4-4 στην κανονική διάρκεια και με τον κανονισμό του «χρυσού γκολ» σε ισχύ).

Η Σίτι μπορεί να κατεβαίνει στην αναμέτρηση ως το απόλυτο φαβορί, εσχάτως όμως βγάζει κούραση και δεν είναι καθόλου απίθανο να δεχθεί γκολ στο Μπέρμιγχαμ. Η ίδια, βέβαια, σκοράρει σε οποιαδήποτε έδρα, αυτό δεν τίθεται προς συζήτηση. Σήμερα, μάλιστα, ο μέσος των «πολιτών» Γκρίλις επιστρέφει ως αντίπαλος στο γήπεδο που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, δηλωμένος φαν της Αστον Βίλα και… η εικόνα να σκοράρει κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του και να μην πανηγυρίζει, είναι πολύ πιθανό να παιχτεί απόψε στο «Βιλα Παρκ».

Στα πέριξ του διπλασιασμού το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, γύρω στο 2.30 με 2.40 το combo Goal+Over.