Στη χώρα των Βάσκων

Στη χώρα των Βάσκων

Αλαβές – Αθλέτικ Μπιλμπάο (09/01/2022), 19:30

Στη χώρα των Βάσκων υπάρχει μια ομάδα που ακόμη δεν έχει πανηγυρίσει νίκη, φέτος, επί άλλης βασκικής ομάδας. Ο απολογισμός της είναι 0-2-3, σε πέντε ματς. Στη χώρα των Βάσκων υπάρχει μια άλλη ομάδα που ακόμη δεν έχει ηττηθεί φέτος, κόντρα σε συμπατριώτες. Ο δικός της απολογισμός είναι 1-4-0. Η πρώτη βρίσκεται μέσα στην επικίνδυνη ζώνη και χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμούς, για να βγει έξω από αυτήν. Η δεύτερη είναι ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας. Χαλαρή και άνετη. Αν και δεν απέχει πολύ από την πρώτη εξάδα.

Στη χώρα των Βάσκων

Συμβαίνουν και άλλα, όμως, στη χώρα των Βάσκων: η ομάδα που δεν έχει ακόμη πετύχει νίκη κόντρα σε συμπατριώτες άλλαξε πρόσφατα προπονητή. Αυτός που την ανέλαβε είναι δηλωμένος υποστηρικτής της… άλλης ομάδας! Εκείνης που είναι αήττητη κόντρα σε Βάσκους φέτος. Ποτέ δεν το έκρυψε, άλλωστε πώς να το κρύψει με τέτοιο παρελθόν στη συγκεκριμένη ομάδα; Από εκεί ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1979 και σ΄ αυτήν παρέμεινε μέχρι το 1982). Εκεί εργάστηκε ως τεχνικός της Β’ ομάδας (1999-00), και ως υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής (1996-97). Αλλά εκεί υπήρξε και προπονητής της «μεγάλης», της πρώτης ομάδας (2005). Α, κάτι ακόμη: ο συγκεκριμένος προπονητής έχει βρει απέναντι του την αγαπημένη του ομάδα 24 συνολικά φορές. Κι έχει κερδίσει μόλις τρεις. Αλλά και οι τρεις νίκες ήταν εντός έδρας.

Ποιος είναι ποιος…

Πάμε τώρα στην… αποκρυπτογράφηση όλων των παραπάνω: το συγκρότημα που «καίγεται» για βαθμούς και δεν έχει ακόμη νίκη βασκικής ομάδας είναι η Αλαβές. Η αήττητη και «άνετη», βαθμολογικά, είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι δυο τους συγκρούονται το βράδυ της Κυριακής, 9 Ιανουαρίου, στην έδρα της Αλαβές. Ο προπονητής της οποίας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δεν έκρυψε ποτέ πως υποστηρίζει την Αθλέτικ. Στην οποία «έγραψε» χιλιόμετρα καριέρας, ως παίκτης και ως προπονητής. Και επί της οποίας έχει πανηγυρίσει μόλις 3 νίκες σε 24 συναντήσεις, αλλά και οι 3 ήταν εντός έδρας! Ε, ας κάνει απόψε το «καρέ» να χαρούμε όλοι…