«Στάση Μπέργκαμο» για την Ιντερ

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας στη Σέριε Α, η Αταλάντα υποδέχεται στο Μπέργκαμο την Ιντερ (21:45), σε ματσάρα που το αποτέλεσμά της θα κρίνει πολλά, ιδίως για την πορεία των «μπεργκαμάσκι» στο πρωτάθλημα.

Κι αυτό καθώς σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Γκασπερίνι θα βρεθούν 11 πόντους πίσω από τους Μιλανέζους και ουσιαστικά θα αποχαιρετήσουν κάθε πιθανότητα κατάκτησης του φετινού σκουντέτο.

Από την άλλη, σε περίπτωση άσου, η κορυφή θα πάρει και πάλι φωτιά για τα καλά, αφού η Αταλάντα θα βρεθεί στους 44 βαθμούς, περνώντας έστω και προσωρινά στην 3η θέση του πίνακα.

Ο κακός της δαίμονας

Στο συγκεκριμένο ζευγάρι η παράδοση, συνολική και πιο πρόσφατη, είναι με το μέρος των «νερατζούρι», οι οποίοι έοχυν αποδειχθεί ο κακός δαίμονας, τόσο της Αταλάντα, όσο και του Γκασπερίνι.

Κόντρα στη γηπεδούχο, οι Λομβαρδοί μετρούν 24 νίκες σε σύνολο 47 αγώνων, δεν έχουν χάσει στους έξι τελευταίους (δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), ενώ, με τον 63χρονο στον πάγκο οι «μπεργκαμάσκι» έχουν κόντρα στην Ιντερ το χαμηλότερο αριθμό νικών (μόλις δύο σε σύνολο έντεκα αναμετρήσεων) απέναντι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχουν αντιμετωπίσει στη Σέριε Α.

Βέβαια, δεν πρέπει ούτε και θα παραβλέψουμε την… τάση στις ισοπαλίες που έχει επικρατήσει στις πιο πρόσφατες κόντρες τους, καθώς στα 16 πιο πρόσφατα Αταλάντα – Ιντερ, τα μισά ματς έληξαν ισόπαλα (!) και μάλιστα τα εφτά από οκτώ, με σκορ 1-1!

Γκολ από… τα αποδυτήρια

 

Οι δύο ομάδες προσφέρουν χορταστικά ματς, όχι μόνο στα μεταξύ τους, και μια ματιά στα στατιστικά και των δύο είναι ο ευκολότερος τρόπος να πειστεί κανείς. Η Ιντερ μάλιστα σκοράρει ασταμάτητα, αφού έχει βρει δίχτυα στις 39 τελευταίες της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα (!), ενώ, συν τοις άλλοις, μέχρι στιγμής έχει ανοίξει πρώτη το σκορ σε 16 αγώνες του πρωταθλήματος.

Όχι ότι πάει πίσω η Αταλάντα, η οποία και προέρχεται από τέσσερα σερί Over 3.5 στο Μπέργκαμο, με τα τρία εξ αυτών να εμφανίζουν Goal+Over 3.5! Μόνο πλήγμα για την γηπεδούχο, η απουσία του τραυματία γκολτζή Σαπάτα (16/9), ωστόσο, με τους παικταράδες που έχει στη διάθεσή του ο Γκασπερίνι… δεν τίθεται θέμα.

Με διάταξη 4-3-3 και τους Μουριέλ (13/4), Ιλιτσιτς (19/3) και Πάσαλιτς (20/8) στην επιθετική τριπλέτα οι γηπεδούχοι, σε σχηματισμό 3-5-2 τριών στόπερ η φιλοξενούμενη με τους Σάντσες (13/2) και Τζέκο (19/8) επιθετικό δίδυμο.

Θεωρούμε αρκετά πιθανή την ισοπαλία, ωστόσο, θα δώσουμε και μια ευκαιρία στην Αταλάντα (την οποία έχει κερδίσει επάξια και με το σπαθί της τα τελευταία χρόνια), η οποία γνωρίζει καλά ότι αν δεν κερδίσει σήμερα, θα αρκεστεί στον τερματισμό στην τετράδα, ενδεχομένως και στο… Κυπελλάκι! Πρωτάθλημα «καπούτ».

Επιλογή μας σε… γεμάτη και «τίμια» τιμή, το συνδυαστικό στοίχημα 1Χ+Goal, με απόδοση 2.55 από τον Stoiximan.