Ποδαρικό με το δεξί για μια ντουζίνα χρόνια

Η Παρασκευή ταιριάζει στην Ατλέτικο

Ποδαρικό με το δεξί για μια ντουζίνα χρόνια, κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης. Το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι αλήθεια πως αυτή την εποχή δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ήττες κι αν προσθέσει ακόμη μια, σήμερα κόντρα στην Βαγιεκάνο(02/01, 17:15), θα ισοφαρίσει το χειρότερο σερί της. Ένα σερί που κρατάει από το 1942! Το θετικό για την Ατλέτικο είναι πως συμπλήρωσε 12 χρόνια χωρίς ήττα στο πρώτο ματς του νέου έτους. Έχοντας απολογισμό 8 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Κόντρα στη Βαγιεκάνο έχει σούπερ παράδοση (12-2-2). Επίσης οι φιλοξενούμενοι ήταν η ομάδα που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από τον κορωνοϊό τις προηγούμενες ημέρες.

Ποδαρικό με το δεξί για μια ντουζίνα χρόνια

Κι αφού αναφερθήκαμε στο ποδαρικό με το δεξί για μια ντουζίνα χρόνια της Ατλέτικο, ας δούμε και μερικά ακόμη στατιστικά. Πάντα από τη La Liga. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

  • Η Ρεάλ παρέμεινε αήττητη στις 6 προηγούμενες σεζόν, στο πρώτο ματς της νέας χρονιάς (3-3-0). Αντίθετα, η αντίπαλος της, Χετάφε, έρχεται από 4 ήττες στα αντίστοιχα τέσσερα δικά της «πρωτοχρονιάτικα» ματς.
  • Η Γρανάδα έχει υποστεί μόλις μία ήττα στις 7 πιο πρόσφατες επισκέψεις της σε έδρες ομάδων της επαρχίας της Βαλένθια (2 νίκες, 4 ισοπαλίες).
  • Η Αλαβές παρέμεινε αήττητη στα 6 προηγούμενα εντός έδρας για τη La Liga κόντρα σε ομάδες από τη Χώρα των Βάσκων (5-1-0).
  • Η Σοσιεδάδ μετράει 4 συνεχόμενες ήττες και με μία ακόμα θα ισοφαρίσει το χειρότερο σερί της στη μεγάλη κατηγορία εδώ και 10 χρόνια.

Την πληγώνει η Ανδαλουσία

Η Θέλτα δεν έχει πανηγυρίσει διπλό στις 14 πιο πρόσφατες επισκέψεις της σε έδρες ομάδων της Ανδαλουσίας (5 ισοπαλίες, 9 ήττες)!

  • Η Οσασούνα μετράει μόλις 3 νίκες στις 17 προηγούμενες συναντήσεις στο γήπεδό της με ομάδες από τη Χώρα των Βάσκων (3-5-9).
  • Η Κάντιθ δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στα 10 τελευταία εντός έδρας για τη La Liga (0-5-5). Το χειρότερο σερί της στη λίγκα ήταν το 1993, όταν και μέτρησε 12 σερί εντός δίχως «τρίποντο» (0-6-6). Η Κάντιθ, επίσης, είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό τερμάτων από στατικές μπάλες (60%).
  • Σεβίλλη και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ (16 συνολικά) από κάθε άλλη ομάδα στη λίγκα στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων τους.