Ομάδα με “ταυτότητα”

Μπόρεχαμ – Βέλντστοουν (11/1/22, 21:45), Νάσιοναλ Λιγκ Αγγλίας

Σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη Νάσιοναλ Λιγκ, η Μπόρεχαμ φιλοξενεί στο «Meadow Park» την Βέλντστοουν κι έχει μπροστά της μια σπουδαία ευκαιρία. Να περάσει στην 3η θέση, μειώνοντας παράλληλα την απόστασή της από την κορυφή στους δύο πόντους κι ενώ μετά το πέρας της βραδιάς θα έχει 20 ματς (όσα και η 2η με 43 βαθμούς, Τσέστερφιλντ), δύο λιγότερα δηλαδή από την, πρωτοπόρο αυτή τη στιγμή, Χάλιφαξ.

Οι γηπεδούχοι έχουν την τύχη να διαθέτουν στην άκρη του πάγκου τους ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ονόματα των προπονητών των μικρών κατηγοριών, τον Λουκ Γκάραρντ. Ο 38χρονος τεχνικός έχει δημιουργήσει μια «σφιχτή» ομάδα με… ταυτότητα που παραμένει αήττητη σε όλες τρις διοργανώσεις στην έδρα της από την αρχή της σεζόν, δίνοντας μεγάλη σημασία στην άμυνα. Αλλωστε, δεν θα μπορούσαν να είναι… τυχαία τα εφτά No Goal που έχουν εμφανιστεί στα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο Χέρτφορντσαϊρ.

Δεν… στρίβει με τίποτα

Η φιλοξενούμενη από την άλλη προέρχεται από διακοπές… διαρκείας, καθώς έχει να αγωνιστεί από τις 18 Δεκεμβρίου! COVID-19, βροχές, χιόνια και κρούσματα στις αντιπάλους της είναι οι λόγοι που την έχουν μακριά από κάθε τύπου υποχρεώσεις σχεδόν ένα μήνα τώρα. Και ίσως αυτό να της έκανε καλό, αφού τότε είχε συμπληρώσει καρέ από ήττες, οι τρεις στο πρωτάθλημα.

Σαν… ταφόπλακα στην πορεία ήρθε κι ο εξευτελιστικός αποκλεισμός στο FA Trophy, από αντίπαλο καφενειακού επιπέδου και τα πράγματα στην ομάδα είναι ζόρικα. Το μόνο θετικό για την ομάδα του Μέιναρντ, είναι ότι όλο αυτό το διάστημα που η ίδια δεν έπαιζε, ούτε η Σάουθεντ ούτε και η Μέιντενχεντ κατάφεραν να την προσπεράσουν στον πίνακα και τουλάχιστον προς το παρόν μπορεί να είναι ήσυχη. Εκτός έδρας πάντως, δέχεται γκολ με χαρακτηριστική ευκολία…

Θεωρούμε ότι παρά την κούραση της γηπεδούχου και την «φρεσκάδα» της φιλοξενούμενης, η διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων θα κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης, με τον άσο δικαίως να έχει τον πρώτο λόγο. Μπορεί να αποτελέσει επιλογή σε τιμές 1.65-1.75, αλλά όχι και πιο χαμηλά.