Οι ομάδες με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι

Οι ομάδες με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (15/12/2021, 17:15) Ελλάδα Σουπερλίγκ

ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι ομάδες με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στον α΄ γύρο της Superleague. Έξι φορές έστησαν τη μπάλα στα 11 βήματα, τόσο η μια όσο και η άλλη, και ευστόχησαν τις πέντε. Υπάρχει πιθανότητα στην μεταξύ τους αναμέτρηση, κάποια από τις δυο να σκοράρει και πάλι από τα 11 βήματα; Θα το μάθουμε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ωστόσο η σημερινή επιλογή της στήλης αφορά αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Αγωνιστικά, αυτή την εποχή, ο μεν ΠΑΟΚ αναζητά τον χαμένο του εαυτό, ο δε ΠΑΣ «πετάει»! Η ομάδα του Λουτσέσκου έκλεισε τον α΄ γύρο, έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση βαθμών στην κατηγορία, συγκριτικά με πέρσι: 22 πόντους έχει φέτος, 33 είχε πέρσι, ένδεκα λιγότερους δηλαδή! Την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ είναι η πιο βελτιωμένη ομάδα του πρωταθλήματος, μαζί με τον ΟΦΗ: έχουν από έξι βαθμούς περισσότερους, συγκριτικά με πέρσι. Υπό αυτή τη λογική ο καλοπληρωμένος άσος των γηπεδούχων μας βάζει σε μεγάλο πειρασμό. Στον οποίο… δεν σκοπεύουμε να υποκύψουμε!

Οι ομάδες με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι

Αντίθετα, μας ιντριγκάρει το γεγονός ότι κοντράρονται οι ομάδες με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στο πρωτάθλημα. Έχουν από έξι υπέρ, ενώ εις βάρος του ΠΑΟΚ έχουν καταλογισθεί δυο και εις βάρος του ΠΑΣ μόλις ένα. Ρέφερι στην αναμέτρηση είναι ο Βασίλης Φωτιάς. Ο οποίος έχει «σφυρίξει» σε τέσσερα ματς μέχρι τώρα, καταλογίζοντας δυο πέναλτι. Δεν είναι ιδιαίτερα «δύσκολος» στο να καταλογίσει την «εσχάτη των ποινών», κι αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο που προσμετράμε.

Η επιλογή του καταλογισμού ενός τουλάχιστον πέναλτι στο ματς προσφέρεται σε απόδοση 2,62. Ενώ το να σκοράρει ο ΠΑΟΚ από τα 11 βήματα το βρίσκουμε στο 4,50. Σ΄ αυτήν ακριβώς την επιλογή θα ρισκάρουμε ένα μικρό ποντάρισμα.