Οι μεγάλες εκπλήξεις μετά τη διακοπή

Οι μεγάλες εκπλήξεις μετά τη διακοπή

Συχνότατο φαινόμενο είναι οι μεγάλες εκπλήξεις μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Γενικά οι εκπλήξεις παρουσιάζουν αυξημένο ποσοστό εμφάνισης στην εποχή του κορονοϊού, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά μετά τα ματς των εθνικών ομάδων και πριν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το ποσοστό συνήθως ανεβαίνει. Είναι έτσι; Ή μήπως έτσι… νομίζουμε; Το www.12xonline, έψαξε και βρήκε τι έγινε την 1η αγωνιστική μετά την προηγούμενη διακοπή, του Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι τότε είχε ξεκινήσει και η ελληνική Superleague, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίζει στην Τούμπα 1-0, με το διπλό στο 17,00! Και τον Ολυμπιακό να παραχωρεί ισοπαλία του 6,25 στον Ατρόμητο. Να δούμε τι θα γίνει στην επανέναρξη του Οκτωβρίου. Όπου οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί!

Οι μεγάλες εκπλήξεις μετά τη διακοπή

Οι μεγάλες εκπλήξεις μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου ήταν αρκετές -σχεδόν μοιρασμένες στο «Χ» και το διπλό. Το… πάρτι ξεκίνησε από την Παρασκευή, 10 του μήνα, στο πρόγραμμα της οποίας υπήρξαν 40 φαβορί, με αποδόσεις μέχρι 1,99. Από αυτά επιβεβαιώθηκαν τα 17, με μέσο όρο απόδοσης το 1,62, και «έσπασαν» τα 15, με μέσο όρο απόδοσης 3,64. Από τα 15 «σπασίματα» τα επτά ήταν στην ισοπαλία. Το ενδιαφέρον, στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης Παρασκευής, ήταν ότι τα εννέα φαβορί με αποδόσεις μέχρι 1,50 επικράτησαν τα οκτώ. Μόνο η Γκόριτσα, στην Κροατία (απόδοση 1,28) «έσπασε» στην ισοπαλία, κόντρα στη νεοφώτιστη Χρτβάσκι. Αλλά στα φαβορί από 1,50 μέχρι 1,99 το ποσοστό επιβεβαίωσης ήταν λίγο πάνω από το 50% (54,8%)

Οι τρεις ζώνες καταστροφής

Υπήρξαν και τρεις «ζώνες» καταστροφής, από τις οποίες οι παίκτες ήταν εξαιρετικά δύσκολο να «αποδράσουν». Η πρώτη αφορούσε τη ζώνη των αγώνων του Σάββάτου, 11 Σεπτεμβρίου, που ξεκινούσαν από 18:00, με την αναμέτρηση Τβέντε – Ουτρέχτη. Και ολοκληρωνόταν στις 19:00, στο ματς Λουκέρνη – Γκρασχόπερς. Σε αυτό το διάστημα, από τα 14 ματς που είχε το κουπόνι, τα 11 προσφέρθηκαν σε αποδόσεις μέχρι 1,99. Επιβεβαιώθηκαν μόλις τα τέσσερα. Στην Αυστρία, Ραπίντ Βιέννης (1,38) και Βόλφσμπεργκερ (1,65) ηττήθηκαν από Αντμίρα Βάκερ (6,00) και Χάρτμπεργκ (4,00) αντίστοιχα. Στην Κύπρο ο Εθνικός Άχνας υπέκυψε στην Κερύνεια (απόδοση 5,35), ενώ Μπράγκα, Γιαγκελόνια και Λουκέρνη έμειναν στο «Χ» με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους. Νωρίτερα, την ίδια μέρα, η Κρίσταλ Πάλας (φωτό) κέρδιζε 3-0 την Τότεναμ (3,90) και η Βενέτσια 2-1 την Έμπολι εκτός έδρας (4,50).

Ναρκοπέδιο το μεσημέρι της Κυριακής

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου, είχαμε ένα ακόμη «ναρκοπέδιο»: ξεκίνησε στις 12:30 και από την αναμέτρηση Γκάμπα Οσάκα – Σεντάι. Ολοκληρώθηκε στο ματς Άρσεναλ Τούλα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στις 14:00. Το κουπόνι του ΟΠΑΠ περιλάμβανε 14 συνολικά ματς στο διάστημα αυτό, σε οκτώ από τα οποία προσφέρθηκαν αποδόσεις στα φαβορί μέχρι 1,99. «Έσπασαν» και τα οκτώ! Ούτε σε ένα δεν είχαμε επικράτηση φαβορί σημείου. Ίντερ (2-2 με Σαμπντόρια), Άρσεναλ Τούλα (2-2 με ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χέλσινγκορ (2-2 με Χβιντόβρε στη 2η Δανίας), πρωταγωνίστησαν στο… πάρτι. Από κοντά οι ιαπωνικές Γκάμπα Οσάκα και Τόκιο, καθώς και η Πιάστ Γκλιβίτσε, στην Πολωνία.

Διπλά κοντά στο 5,00

Τέλος, την Κυριακή, από τις 15:30 το μεσημέρι μέχρι τις 17:30 προσφέρθηκαν σε 19, συνολικά, φαβορί τιμές μέχρι 1,99. Οι επιβεβαιώσεις ήταν μόλις οκτώ. Στις υπόλοιπες ένδεκα αναμετρήσεις τα αουτσάιντερ είτε κέρδισαν (πέντε νίκες), είτε απέσπασαν ισοπαλίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το διπλό της Αούστρια Βιέννης στην έδρα της ΛΑΣΚ (4,85) και το διπλό της Ρεμς στην έδρα της Ρεν (5,15). Επίσης το διπλό του 5,35 της Σαρλερουά στην έδρα της Γάνδης.