Μια ντουζίνα χρόνια χωρίς νίκη η ΑΕΚ

Μια ντουζίνα χρόνια χωρίς νίκη η ΑΕΚ

Πολλοί μιλούν για «κατάρα των Χριστουγέννων», καθώς συμπληρώνει μια ντουζίνα χρόνια χωρίς νίκη η ΑΕΚ στο τελευταίο ματς κάθε χρονιάς. Σε εκείνο, δηλαδή, που δίνει πριν τα Χριστούγεννα, όταν και διακόπτεται για λίγες ημέρες το πρωτάθλημα. Για τελευταία φορά κέρδισε ένα τέτοιο ματς το 2008, επικρατώντας του Εργοτέλη με 3-2. Ακολούθησαν δέκα τέτοια παιχνίδια, με οκτώ διαφορετικούς προπονητές στον πάγκο της ομάδας, αλλά η… κατάρα παρέμεινε. Απολογισμός: 0-4-6 συνολικά και 0-4-1 ως γηπεδούχος. Πέρσι, στις 22 Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ είχε υποδεχτεί τον Βόλο, στον οποίο παραχώρησε ισοπαλία 2-2. Σ΄ εκείνο το ματς ήταν ο Ανσαριφάντ που έσωσε τον βαθμό για τους γηπεδούχους, ισοφαρίζοντας στο 71΄.

Μια ντουζίνα χρόνια χωρίς νίκη η ΑΕΚ

Μια ντουζίνα χρόνια χωρίς νίκη η ΑΕΚ, λοιπόν, κι ο Γιαννίκης καλείται να «σπάσει» την… κατάρα των Χριστουγέννων. Κόντρα σε μια ομάδα που μόνο εύκολη δεν μπορεί κάποιος να την πει: ο ΟΦΗ παραμένει αήττητος στα εκτός έδρας παιχνίδια του, έχοντας μάλιστα περάσει από έδρες όπως η «Λεωφόρος» και το «Βικελίδης». Για την ακρίβεια, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έχει να ηττηθεί, ως φιλοξενούμενη, από τις 14 Μαρτίου 2021. Στα εννέα ματς που μεσολάβησαν έκτοτε, ο απολογισμός είναι 4-5-0. Σε όλα αυτά τα ματς οι Κρητικοί παρέδωσαν μαθήματα αμυντικής λειτουργίας. Γι΄ αυτό και στις περισσότερες από τις εξόδους τους διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους. Πάντως η πρόσφατη παράδοση στην έδρα της ΑΕΚ είναι πολύ κακή για τον ΟΦΗ: στα δέκα πιο πρόσφατα ματς, στην Αθήνα, ο ΟΦΗ «μέτρησε» εννέα ήττες. Και μόνο μια φορά απέδρασε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Και μπορεί οι παραδόσεις να μη παίζουν μπάλα, όπως λένε οι προπονητές, αλλά πώς να τις αγνοήσεις; Όταν, μάλιστα, είναι τόσο ισχυρές;

Δεν θα είναι εύκολο το ματς για την ΑΕΚ. Όχι τόσο εύκολο όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Ρισκάρουμε στην κόντρα επιλέγοντας τη διπλή ευκαιρία Χ2 στο 3,00.