Με υπηρεσιακό η Τζένοα στο «Αρτέμιο Φράνκι»

Φιορεντίνα – Τζένοα (17/1/2022, 21:45), Σέριε Α

Η Φιορεντίνα θα φιλοξενήσει απόψε την Τζένοα στο «Αρτέμιο Φράνκι», μόλις τέσσερις μέρες μετά τις υποχρεώσεις και των δύο ομάδων στο Κόπα Ιτάλια. Εκεί, οι «βιόλα» πέτυχαν σπουδαία πρόκριση στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» κόντρα στη Νάπολι, κάνοντας κατάθεση ψυχής και τσαμπουκά, αφού αν και αγωνίζονταν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, σημείωσαν τρία γκολ στην παράταση (!) για να σφραγίσουν με επικό τρόπο την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο.

Η Τζένοα, από την άλλη, αν κι επίσης κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, όπως η Νάπολι, έτσι κι αυτή ηττήθηκε στον έξτρα χρόνο από την Μίλαν στο «Σαν Σίρο», με αποτέλεσμα μάλιστα η διοίκηση να αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να διώξει τον Σεβτσένκο.

Υπ’ αριθμόν ένα στόχος είναι ο Μπρούνο Λαμπαντία, αλλά στο σημερινό θα πάει με προπονητή στην άκρη του πάγκου τον μέχρι πρότινος τεχνικό της ομάδας των εφήβων, Αμπντουλά Κονκό.

Το μομέντουμ με τους «βιόλα»

Η Φιορεντίνα, η οποία κυνηγά τη Ρόμα στην 6η θέση, εσχάτως παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστική στο «Αρτέμιο Φράνκι», όπου και τρέχει αήττητο έξι αγώνων στο (5-1-0) στα πιο πρόσφατα, με όλα τα ματς να εμφανίζουν Over και τα τρία από τα τέσσερα τελευταία Goal+Over 3.5!

Στη Τζένοα η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από ζόρικη, με την ομάδα να έχει συμπληρώσει ήδη 18 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη! Σκοράρει δύσκολα, αλλά με την θέση που έχει στον πίνακα, πρέπει να ρισκάρει. Δε γίνεται οι εξαιρετικά επιρρεπείς στις ισοπαλίες, «γκριφόνι» να περιμένουν να σωθούν μαζεύοντας πόντους….

Ορθώς δίνεται φαβορί η Φιορεντίνα, ωστόσο, η Τζένοα δεν έχει το παραμικρό περιθώριο. Θα κυνηγάει κάθε φάση. Θεωρούμε ότι υπάρχει αξία στο combo 1+Goal σε πολύ καλές τιμές (2.30-2.40 πλέον), αφού δεν είναι διόλου απίθανο μια ενδεχόμενη νίκη της γηπεδούχου να προκύψει από εκατέρωθεν σκοράρισμα.