Με τον Μπενζεμά μπροστάρη

Μία και καλή η σημερινή αναμέτρηση με την οποία θα καταπιαστεί η στήλη κι έρχεται από τον ημιτελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Το ευρωπαϊκό «κλάσικο» στην υπηρεσία… – όχι, δεν θα σχολιάσω._

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (σχεδόν) τα πάντα δείχνουν Ρεάλ! Οι «μπλάνκος» έχουν πάρει τον αέρα των Καταλανών τα τελευταία χρόνια, όπου και μετρούν τέσσερις σερί νίκες εναντίον των «μπλαουγκράνα»!

Στις τρεις εξ αυτών η «Βασίλισσα» σκόραρε δυο γκολ και στην άλλη τρία! Η Μπαρτσελόνα μετά βίας σημείωσε από ένα τέρμα σε κάθε ντέρμπι, ενώ υπήρξε και αναμέτρηση που δεν σκόραρε! Κι ο Μέσι κακοπερνάει στο μουντό Παρίσι…

Πέραν του πρόσφατου ντεμαράζ των Μαδριλένων, τις φετινές διαφορές των δύο ομάδων δείχνει και μια απλή ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. 49 βαθμοί για την ομάδα του Αντσελότι, μόλις 32 για αυτή του Τσάβι, ο οποίος είδε τους παίκτες του το απόγευμα του Σαββάτου να αδυνατούν να κερδίσουν τη Γρανάδα, δεχόμενοι το γκολ της ισοφάρισης σε 1-1  στο 89’(!) και φεύγοντας απογοητευμένοι από το «Λος Κάρμενες» με τον βαθμό της ισοπαλίας. Και το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο σίγουρο δεν δείχνει να είναι…

Η εμπειρία του Αντσελότι

Η Ρεάλ συνέτριψε το βράδυ του Σαββάτου την Βαλένθια, 4-1 στο Μπερναμπέου, και δείχνει αυτή τη στιγμή ανίκητη στην Ισπανία. Ο τίτλος δεν χάνεται από την γάτα των πάγκων Αντσελότι, ο οποίος… ως τέτοια, αντιλήφθηκε το καλοκαίρι ότι νέοι θρίαμβοι τον περιμένουν στην –σίγουρα πιο ζεστή από το Λίβερπουλ- Μαδρίτη και δεν δίστασε να αφήσει στα κρύα του λουτρού την Εβερτον για να γίνει και πάλι ο… «Βασιλιάς» της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει την τύχη να διαθέτει στις τάξεις του ρόστερ του τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος διανύοντας περίοδο δεύτερης νιότης (20/17) από τη στιγμή που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο αριστερό μπράτσο, έχει πάρει τη Ρεάλ από το χέρι και με βασικό συνεργάτη τον Βινίσιους (20/12) στην επίθεση –αλλά και με σημαντικές βοήθειες από τον Ασένσιο (17/5)- έχουν δημιουργήσει ήδη κλίμα… εν δυνάμει πρωταθλήτριας. Όχι άδικα, να συμπληρώσουμε.

Η Μπαρτσελόνα ακόμα προσπαθεί να μάθει τον… προπονητή Τσάβι και ο πρώην αρχηγός του συλλόγου έχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά του. Και σίγουρα χρειάζεται προσθήκες το καλοκαίρι. Ουσιαστικές, όχι για τα μάτια του κόσμου. Καλοί, χρυσοί οι πιτσιρικάδες, αλλά, κακά τα ψέματα, δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να φέρουν τίτλους. Ας μην σχολιάσουμε, επίσης, την κίνηση της διοίκησης να δώσει τη φανέλα με το «10», στον Ανσού Φατί. Όλα λάθος και… στο πόδι από τους Καταλανούς.

Στο αποψινό, βέβαια, όλα τα παραπάνω πάνε… περίπατο, από τη στιγμή της σέντρας, αφού το δέλεαρ για τους παίκτες είναι πάντα τεράστιο σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Τι θα κρατήσουμε εμείς; Δύο επιλογές από τον ημιτελικό, με βασική πρόταση το συνδυαστικό στοίχημα Χ2&Goal σε απόδοση 2.15 από τον Stoiximan. Το ενδεχόμενο και οι δύο ομάδες να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο «πληρώνει» 2.85 στην Betshop.