Με νέο τεχνικό για διπλό πρωτιάς

Η Γουέιμαουθ συμπλήρωσε δώδεκα ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με τέσσερα στα πέντε πιο πρόσφατα να εμφανίζουν σύνολο γκολ «2-3».  Την τελευταία αγωνιστική πήγε στο Νόρφολκ για να κερδίσει το «εξάποντο» με την Κινγκς Λιν, ωστόσο έφυγε με την ουρά στα σκέλια και μια ακόμα βαριά ήττα, 3-0.

Απομακρύνονται οι ελπίδες παραμονής και όσο περνάει ο καιρός και δεν μειώνει τη διαφορά από την 20η «σωτήρια» θέση, τόσο η κατάσταση θα ζορίζει κι άλλο… Λογικό είναι να επικεντρωθεί για βαθμούς στα επόμενα, που έχουν και σαφώς μικρότερο βαθμό δυσκολίας, αφού στα εντός με Ιστλιχ και Μπρόμλει και το εκτός με την Ολτρινχαμ, 6-7 πόντοι θα είναι μια ικανοποιητική συγκομιδή. Ειδικά αν οι τρεις βαθμοί έρθουν από την έξοδο στο Ολτρινχαμ.

Σε τοπ φόρμα οι «spireites»

H Tσέστερφιλντ πηγαίνει με τον αέρα του φαβορί στο Γουέιμαουθ, κάτι απολύτως φυσιολογικό μετά την εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας στο Edgeley Park κόντρα στη Στόκπορτ, που συνοδεύτηκε όμως από τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), παρά το προβάδισμα των «spireites» με δύο τέρματα πριν την ανάπαυλα.

Η αποβολή του μέσου Κινγκ στο ξεκίνημα της επανάληψης άλλαξε τις ισορροπίες και η ισοφάριση ήρθε λίγο πολύ δικαιολογημένα, ωστόσο η εξόρμηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σήμερα έχει τη δυνατότητα νικώντας να περάσει 1η με δύο βαθμούς διαφορά, ισοφαρίζοντας τα παιχνίδια της Στόκπορτ.

Δεύτερο… ντεμπούτο για τον  Κουκ

Σήμερα θα καθίσει πρώτη φορά στον πάγκο (στο δεύτερο ντεμπούτο του, αφού ήταν και πάλι προπονητής της την τριετία 2012-2015) ο Πολ Κουκ, ίσως ο πιο αγαπημένος τεχνικός των οπαδών της ομάδας, που τους είχε οδηγήσει στον τίτλο της Λιγκ2!

Οι καλά οργανωμένοι θα πάνε να τον «υποδεχθούν» και πάλι ξανά στους «spireites» και σίγουρα θα του επιφυλάξουν πιο… θερμό καλωσόρισμα στο εντός του επόμενου Σαββάτου με την Σόλιχαλ.

Υπάρχει δεδομένη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα. Θεωρούμε ότι το «καρφί» διπλό είναι ένα από τα στηρίγματα της μέρας, σίγουρα στην κατηγορία της Νάσιοναλ Λιγκ, και θα το… ενισχύσουμε με το combo 2+Οver 1.5 σε απόδοση 1.90 από την Betshop.