Με διαφορά… ταχύτητας

Η Ιντερ υποδέχεται στο «Σαν Σίρο» τη Λίβερπουλ, στον πρώτο αγώνα της φάσης του 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον επαναληπτικό στο «Ανφιλντ» προγραμματισμένο για τις 8/3. Δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, όπερ και σημαίνει ότι αν οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό γκολ μετά τα δύο ματς, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Βέβαια, στην περίπτωσή μας δεν θα γίνει τίποτα από τα παραπάνω, καθώς οι Αγγλοι θα καθαρίσουν την πρόκριση με συνοπτικές διαδικασίες και δεν αποκλείεται να βάλουν τα θεμέλια από σήμερα, καθώς, αν επικρατήσουν με ένα μεγάλο σκορ, η ρεβάνς θα έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί οι Ιταλοί εσχάτως δίνουν πολλά δικαιώματα.

Εβγαλαν κούραση οι «νερατζούρι»

Και στην άμυνά τους, με «φτηνά κι εύκολα» γκολ που τους έχουν στοιχίσει βαθμούς (και την 1η θέση στη Σέριε Α από την άσπονδη Μίλαν), αλλά και με την ανάπτυξη και το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους, που το τελευταίο διάστημα χωλαίνει, με άμεση συνέπεια οι «νερατζούρι», σε διαστήματα των τελευταίων τους αγώνων, να φαίνονται λες και τρέχουν σε… slow motion, χωρίς σχέδιο για την επόμενη κίνηση πάνω στο χορτάρι.

Εδώ και ακριβώς ένα μήνα, οι παίκτες του Ιντζάγκι, έχουν μείνει στο 0-0 με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, κέρδισαν με γκολ στην παράταση την Εμπολι στο Κύπελλο, ζορίστηκαν αλλά νίκησαν στο Σαν Σίρο 2-1 τη Βενέτσια και 2-0 τη Ρόμα, ενώ στο ίδιο γήπεδο η Ιντερ ηττήθηκε από τη Μίλαν (2-1) στο ντέρμπι κορυφής -και της πόλης- ως φιλοξενούμενη, πριν αφήσει βαθμούς στο τελευταίο, και πάλι εκτός, 1-1 με τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» («Ντιέγκο Μαραντόνα», πλέον).

Μια «ταχύτητα» μπροστά, οι Αγγλοι

Σήμερα, μάλιστα, θα παραταχθεί και χωρίς τον τιμωρημένο χαφ Μπαρέλα, η απόδοση του οποίου είναι βαρόμετρο στο παιχνίδι των Ιταλών. Το κενό του 25χρονου, καλείται να καλύψει ο έμπειρος -πλην 34χρονος- Αρτούρο Βιδάλ, κι αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που ισχυροποιεί τις πιθανότητες νίκης των Αγγλων, οι οποίοι έρχονται με φόρα στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και όχι μόνο… Δείχνουν μια ταχύτητα, τουλάχιστον, μπροστά!

Η Λίβερπουλ τρέχει νικηφόρο σερί έξι αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, παραμένει εννέα ματς αήττητη, ενώ, συν τοις άλλοις, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες που, έχοντας φτάσει Ανοιξη, η ομάδα παραμένει… ζωντανή και «μάχιμη» μπροστά σε όλους τους στόχους της! Απίστευτη ιστορική συγκυρία για όσους βρίσκονται στο κλαμπ, αυτή τη χρονική περίοδο.

Οι μηχανές στο… φουλ!

Ο Σαλάχ γύρισε… φορτωμένος από το Κόπα Αφρικα και ο Αιγύπτιος μοιάζει σαν θηρίο στο κλουβί που θέλει να κερδίσει τα πάντα μέχρι τα τέλη Μαΐου, ο Μανέ επέστρεψε θριαμβευτής και με… 100 κιλά παραπάνω αυτοπεποίθηση, ο νιόφερτος Ντίαζ έχει ήδη δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα και είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει ανά πάσα ώρα στο βασικό σχήμα, ο Ντιόγκο έχει γίνει σύνθημα στο στόμα των οπαδών («DIOGOAL»), η άμυνα διαθέτει τα πληρέστερα φουλ μπακ του πλανήτη και τελεί υπό τις οδηγίες του απροσπέλαστου Φαν Ντάικ και, το βασικότερο, μετά από καιρό (από πολύ καιρό, για την ακρίβεια) ο Κλοπ έχει λευκό απουσιολόγιο και ολόκληρη την ομάδα στη διάθεσή του, αφού οι πολύτιμοι Χέντερσον και Μίλνερ είναι κανονικά διαθέσιμοι: ο αρχηγός είχε έναν τελικά επιπόλαιο μικροτραυματισμό και ο αγέρωχος πολυσύνθετος «πασπαρτού» εξέτισε.

Είναι από τα ζευγάρια εκείνα που η αίσθηση για τον τελικό νικητή είναι ακόμα ισχυρότερη και από τα ούτως ή άλλως ενθαρρυντικά ρεπορτάζ! Συγκυρίες και απουσίες, φόρμα και τάιμινγκ όλα παίζουν το δικό τους ρόλο και αναφανδόν απόψε όλα δείχνουν Λίβερπουλ.

Αυτή την προσέγγιση ακολουθούμε κι εμείς, ποντάροντας στη νίκη των «Κόκκινων» με μίνιμουμ δύο γκολ υπέρ των Αγγλων. Ικανοποιητικό διπλό στο 2.20, ρισκάρουμε ελαφρώς παραπάνω και θα αγοράσουμε το combo 2+Οver 1.5 σε απόδοση 2.50 από τον Stoiximan.