Κόντρα… Πριμέρα Ντιβιζιόν στο «Θορίγια»

Βαγιαδολίδ – Μπέτις (5/1/2022, 21:00), Κύπελλο Ισπανίας

Για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ισπανίας, η Βαγιαδολίδ υποδέχεται την Μπέτις σε ένα ζευγάρι που μπορεί να υφίσταται διαφορά κατηγορίας, ωστόσο, το πόσο αμφίρροπο είναι το σημερινό ματς άφησε ευκόλως να εννοηθεί ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Ο… γερόλυκος των πάγκων και μπαρουτοκαπνισμένος στα κορυφαία πρωταθλήματα της Αγγλίας και της Ισπανίας τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς: «Η Βαγιαδολίδ, ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι ομάδα επιπέδου Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το δείχνει και η θέση της στη βαθμολογία, και τα πρόσφατα αποτελέσματά της, και πολύ περισσότερο το ρόστερ της, που είναι ισάξιο πολλών ομάδων της Λα Λίγκα. Μας περιμένει πολύ δυνατό ματς στο οποίο πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να προκριθούμε», τόνισε ο Χιλιανός τεχνικός.

Επίθεση στο «φουλ»

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές νίκες, τρεις για το πρωτάθλημα και μία στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, όπου και υπέταξαν την Λας Πάλμας 3-1 για να πάρουν την πρόκριση. Εδώ και ακριβώς δύο μήνες, από τις 6/11, η Βαγιαδολίδ έχει οκτώ νίκες και δύο ήττες σε σύνολο 10 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Καθόλου κακός απολογισμός…

Από την άλλη οι «πράσινοι» βρίσκονται επίσης στην 3η θέση της Πριμέρα Ντιβιζόν –με μεγάλη απόσταση, βέβαια, από Σεβίλλη και Ρεάλ Μαδρίτης- αλλά η διακοπή φαίνεται να τους απορρύθμισε, αφού πριν λίγες μέρες και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η Μπέτις γνώρισε εντός έδρας ήττα στο «Βιγιαμαρίν» από τη Θέλτα (2-0), δεχόμενη και τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος. Σήμερα, εκ των πραγμάτων θα παρουσιαστεί αλλαγμένη και σίγουρα πιο επιθετική, απέναντι σε μια ομάδα που δεν θα φοβηθεί να την κοιτάξει κατάματα.

To παιχνίδι «δείχνει» γκολ. Ενδεχομένως και από τις δύο πλευρές και με ορθάνοικτο το ενδεχόμενο της παράτασης. Το combo Goal&Over θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει επιλογή σε αποδόσεις άνω του διπλασιασμού. Αρκεί ένα γρήγορο γκολ και όλα γίνονται…