«Κίτρινο» ριπίτ στη Νορβηγία!

Ρίχνει αυλαία σήμερα το απόγευμα η Εliteserien, με την υπόθεση τίτλος να παραμένει θεωρητικά ανοιχτή, ενώ κακός χαμός γίνεται στην ουρά. Εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα, καθώς επί της ουσίας εμπλέκονται τρεις ομάδες στα σενάρια παραμονής μέσω πλέι άουτ, με την Μιοντάλεν, αντίπαλο της πρωταθλήτριας Μπόντο Γκλιμτ, στη δυσχερέστερη θέση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες.

Το έργο της εν δυνάμει πρωταθλήτριας είναι εύκολο, καθώς χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στο φινάλε της σεζόν, που την θέλει να επισκέπτεται την «Consto Arena» της ουραγού Μιοντάλεν. Η πρώτη στην έδρα της τελευταίας. Και μπορεί οι «κίτρινοι» να βγάλουν κούραση από το ταξίδι στην Ουκρανία για το Κόνφερενς Λιγκ, ωστόσο, δεν γίνεται να μην πάρουν ούτε ένα βαθμό στο Μιοντάλεν.

Η γηπεδούχος θέλει να κερδίσει την Μπόντο Γκλιμτ, να χάσει η Στάμπαεκ από την Οντ και ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Μπραν την αδιάφορη Σάρπσμποργκ, για να μπορεί να ελπίζει στους αγώνες διαβάθμισης. Αυτά δεν γίνονται ούτε στον κινηματογράφο.

Η Μπραν στο… παρασκήνιο

Η δε Μπραν, από τη στιγμή που πήρε την ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική στο Μπόντο, άρχισε να δρα παρασκηνιακά, καθώς «πλεύρισε» τον Γιαν Νόρνες, τον τεχνικό της Οντ, ζητώντας του ουσιαστικά η ομάδα του να κερδίσει την Στάμπαεκ στο Σίεν, για να μπορέσει η ίδια να καβατζάρει την 14η θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ παραμονής. Με βασική προϋπόθεση, βέβαια η ίδια να νικήσει την Σάρπσμποργκ!

Κι εκεί αρχίζουν οι… πονηρές σκέψεις, αφού ο τεχνικός της τελευταίας, στο «αντίο» του στον πάγκο της ομάδας μιας και θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του (από χθες ακούγεται έντονα η Ρόζενμποργκ, αλλά στη λίστα προστέθηκε και η Μπόντο Γκλιμτ, αφού ο Κνούτσεν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει τον Ιανουάριο), προανήγγειλε πολλές αλλαγές και χρόνο σε νεαρούς παίκτες. Ολοι δουλεύουν για την Μπραν(;).

Μάχη για τον 1ο σκόρερ

Αυτά τα σενάρια, βέβαια, πάνε περίπατο αν η Στάμπαεκ καταφέρει απλά να πάρει ένα βαθμό κόντρα στην Οντ. Τότε θα είναι αυτή που θα έχει την ευκαιρία του ενός νοκ άουτ αγώνα για την παραμονή, με όποια ομάδα προκύψει από την OBOS Ligaen. Ενημερωτικά, η τελευταία νίκη της Οντ… χρονολογείται στις 26/9 και δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι, ακόμα κι αν θέλει, αν μπορεί να κερδίσει…

Πριν τις 20:00 θα γνωρίζουμε τα πάντα, μέχρι τότε, σαν σκέψεις υπάρχουν μια «σβηστή» ισοπαλία στο Αλφχαϊμ ανάμεσα στην Τρόμσο και την Βίκινγκ, με την αναμέτρηση να διεξάγεται υπό χιονόνερο (!), τα Over της Λίλεστρομ και της Μόλντε που θέλουν να αναδείξουν τους επιθετικούς τους (Ολσεν και Ομοϊχουάνφο αντίστοιχα) πρώτους σκόρερ και, φυσικά, το διπλό της Μπόντο Γκλιμτ, που, σε αποδόσεις 1.40-1.50 προσφέρεται για στήριγμα. Θεωρούμε ότι Στάμπαεκ και Μιοντάλεν θα αποχαιρετήσουν απόψε την κατηγορία και η Μπραν θα έχει μέσα στη βδομάδα την ευκαιρία της, κόντρα στη νικήτρια του ζευγαριού Γιερβ – KFUM Οσλο.