Ισχυρά φαβορί και φαβορί με γυάλινα πόδια

Ισχυρά φαβορί και φαβορί με γυάλινα πόδια

Ισχυρά φαβορί και φαβορί με γυάλινα πόδια. Ποια αξίζει να εμπιστευθεί κάποιος και ποια να κοντράρει; Καθώς πλησιάζουμε το 1/3 της διαδρομής στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει σχηματιστεί μια καλή εικόνα για την αξιοπιστία των ομάδων. Και ειδικά εκείνων που προσφέρονται ως πολύ δυνατά φαβορί, αλλά συχνά «σπάνε». Αποδεικνύοντας πως, στην πραγματικότητα, είναι ισχυρά μόνο κατ΄ όνομα. Βεβαίως, όλα αυτά αλλάζουν. Για παράδειγμα: Μια ομάδα που έκανε άσχημο ξεκίνημα και… κουβάδιασε κόσμο τις πρώτες αγωνιστικές, στη συνέχεια μπορεί να κάνει σερί από νίκες. Εξάλλου, η στατιστική στο στοίχημα είναι κάτι σαν τις δημοσκοπήσεις: καταγράφει την τάση, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Μια άλλη χρονική στιγμή, η στατιστική -πιθανότατα- θα είναι διαφορετική. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η στατιστική παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση – ανάλυση ενός παιχνιδιού.

Ισχυρά φαβορί και φαβορί με γυάλινα πόδια

Ισχυρά φαβορί και φαβορί με γυάλινα πόδια, λοιπόν. Τι δείχνουν οι αριθμοί μέχρι τώρα; Σε ποιο πρωτάθλημα επιβεβαιώνονται και σε ποιο όχι; Διευκρινίζουμε πως τα όσα αναφέρονται πιο κάτω αφορούν τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (Πρέμιερ Αγγλίας, 1η Ισπανίας, 1η Ιταλίας, Μπουντεσλίγκα, 1η Γαλλίας), καθώς και την ελληνική Superleague. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Το πρωτάθλημα με την ισχυρότερη επιβεβαίωση των μεγάλων φαβορί είναι το γερμανικό. Στην έννοια «μεγάλο φαβορί» συμπεριλαμβάνουμε τις ομάδες που προσφέρονται σε αποδόσεις από 1,00 μέχρι 1,59. Τόσο στον άσσο, όσο και στο διπλό. Στην Μπουντεσλίγκα, λοιπόν, το 87% των μεγάλων φαβορί επιβεβαιώνει τον φαβοριτισμό του. Μέχρι τώρα έχουν δοθεί σε 23 παιχνίδια αποδόσεις στον άσσο από 1,00 μέχρι και 1,59. Στα 20 από αυτά ο άσσος επιβεβαιώθηκε. Δυο ματς «έσπασαν» στην ισοπαλία και μόλις ένα στο «διπλό». Οι ίδιες αποδόσεις δόθηκαν στο διπλό σε τέσσερα παιχνίδια. Τα τρία «πέρασαν» και μόνο ένα «έσπασε» στον άσσο.

Υψηλά ποσοστά στη Serie A

Από κοντά και η Serie A της Ιταλίας, με το ποσοστό επιβεβαίωσης των ισχυρών φαβορί στον άσσο να βρίσκεται στο 75% και στο διπλό στο 90%! Συγκεκριμένα, από τα δέκα ματς με αποδόσεις μέχρι 1,59 στο διπλό «πέρασαν» τα εννέα και «έσπασε» μόνο ένα στην ισοπαλία. Ενώ από τα 24 ματς με τις ίδιες αποδόσεις στον άσσο, τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν στα 18. Τα έξι «σπασίματα» μοιράστηκαν στην ισοπαλία και το διπλό. Υψηλά βρίσκεται και η Γαλλία, με το ποσοστό επιβεβαίωσης των ισχυρών φαβορί στον άσσο να βρίσκεται στο 71,4% και στο διπλό λίγο πιο κάτω (67%).

Αυτά είναι τα τρία πρωταθλήματα όπου τα ισχυρά φαβορί επιβεβαιώνονται. Θυμίζουμε πως για να έχει κάποιος κέρδος ποντάροντας σε φαβορί μέχρι 1,59, το ποσοστό επιβεβαίωσης πρέπει να περνά το 70%.

Πρέμιερ και… Superleague για εκπλήξεις

Στα υπόλοιπα τρία πρωταθλήματα (Πρέμιερ Αγγλίας, Πριμέρα Ντιβιζιόν και Ελλάδα) όποιος εμπιστεύθηκε τα μεγάλα φαβορί… την πάτησε! Στην Ισπανία το ποσοστό επιβεβαίωσης είναι 68% στον άσσο, ενώ στην Πρέμιερ Λιγκ το ποσοστό πέφτει ακόμη περισσότερο: στο 63%. Από τα 19 ματς που προσφέρθηκαν μέχρι 1,59 στον άσσο επιβεβαιώθηκαν τα 12 (τέσσερα «Χ» δυο διπλά).

Και πάμε στην ελληνική Superleague, όπου γίνεται ο… κακός χαμός! Σε δεκαπέντε παιχνίδια έδωσαν οι μπουκ τιμές φαβορί στον άσσο από 1,00 έως 1,59, με το ποσοστό επιβεβαίωσης να βρίσκεται στο 53,3%. Μόλις τα οκτώ από τα 15 «πέρασαν», έξι «έσπασαν» στην ισοπαλία και ένα στο διπλό: πρόκειται για το διπλό του ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρεμιέρα, επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αντίθετα, τα ισχυρά φαβορί επιβεβαιώνουν τον φαβοριτισμό τους στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Σε πέντε ματς δόθηκαν αποδόσεις μέχρι 1,59 στο διπλό και επιβεβαιώθηκαν όλες.

Κάτι ακόμη για την Superleague: οι μπουκ και οι παίκτες τη γνωρίζουν ως πρωτάθλημα των under. Αλλά φέτος έχουμε αρκετά over και goal -όπως και goal ημιχρόνου! Όλα αυτά προσφέρονται σε εξαιρετικές αποδόσεις, δίνοντας ευκαιρίες για σημαντικά κέρδη με χαμηλά πονταρίσματα.