Θα παίξει και η Αίγυπτος μπάλα

Η στοιχηματική επιλογή της ημέρας έρχεται από τον τελικό Κυπέλλου Εθνών της Αφρικής που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ (21:00) ανάμεσα στη Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ και την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Οι δυο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ συγκρούονται σε ένα αναμενόμενα συναρπαστικό νοκ άουτ και στο φινάλε της βραδιάς, είτε μετά από ένα ενενηντέλαπτο, είτε… όσο πάρει μέχρι και τα πέναλτι αν χρειαστεί, μετά την ημίωρη παράταση, μόνο ένας θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Με τον… αέρα του Αλιού Σισέ

Η Σενεγάλη, σε ένα βαθμό δικαιολογημένα, δίνεται ως το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης. Από τη φάση των ομίλων και μετά άρχισε να «παντρεύει» τον κυνισμό με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που έχει η αποστολή της.

Τρεις νίκες στη σειρά, 8 γκολ ενεργητικό με το «δεκάρι» της Λίβερπουλ να έχει σκοράρει τα δύο και να έχει δημιουργήσει άλλα τόσα, σωστή και δομημένη ανάπτυξη, παίκτες που ξέρουν τι να κάνουν με τη μπάλα όταν βρεθούν απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και ένας τεχνικός που, απόντος και του τιμωρημένου για το αποψινό, Κεϊρόζ, ίσως είναι αυτός με τις πιο μεγάλες και σοβαρές παραστάσεις, σε τοπ επίπεδο, από τους υπόλοιπους της διοργάνωσης. Δικαίως έφτασε μέχρι εδώ το συγκρότημα του Αλιού Σισέ, για να διεκδικήσει αυτό που στέρησε από τη Σενεγάλη η Αλγερία στον τελικό του 2019 (1-0).

Οι… αδικημένοι «Φαραώ»

Στην αντίπερα όχθη η «αδικημένη» Αίγυπτος. Την αναφέρουμε ως «αδικημένη», εννοώντας ότι οι αποδόσεις της μέχρι στιγμής ίσως και να υποτιμούν την ποιότητα του ρόστερ των «Φαραώ», που τουλάχιστον στα δύο τελευταία δεν έδειξαν να υστερούν, ούτε απέναντι στο Μαρόκο, ούτε στον ημιτελικό κόντρα στο Καμερούν.

Ωστόσο και στα δύο αυτά, όσο και στο αμέσως προηγούμενο στους «16» με το Πράσινο Ακρωτήρι, οι Αιγύπτιοι χρειάστηκαν δύο φορές τα πέναλτι και τις επεμβάσεις του κίπερ Γκαμπάλ και μία φορά την παράταση, εκεί που για να σφραγίσει την πρόκριση κόντρα στο Μαρόκο, έπρεπε να επιστρατευτεί στον έξτρα χρόνο η κλάση του Μο Σαλάχ, ο οποίος έδειξε σε όλο τον κόσμο το απαράμιλλο ταλέντο και ως δημιουργός, σερβίροντας στον Τρεζεγκέ έτοιμο το νικητήριο γκολ στην παράταση.

Κοινώς, φτάνει δύσκολα στο απέναντι τέρμα. Δυσκολεύεται να βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία, αλλά όποτε το καταφέρνει, έχει τους παίκτες εκείνους που θα δημιουργήσουν κινδύνους και γνωρίζουν πως να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Το όνειρο του «Μο»

Πέρα από κάθε λογική οι τιμές στο goal/goal, η Αίγυπτος έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ σε όλη την ιστορία της. Δεν θα βρεθεί εύκολα ξανά τέτοια ευκαιρία για τους «Φαραώ».

Αυτό το ξέρει πολύ καλά και ο Σαλάχ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος για τη «Χρυσή Μπάλα»… περπατιέται πιο εύκολα όταν στο παλμαρέ σου έχεις να επιδείξεις κι έναν τίτλο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σου. Πιθανότατα, αν ο Μέσι δεν είχε κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή, η προηγούμενη «Χρυσή Μπάλα» να δινόταν στον Λεβαντόφσκι…

Στο διά ταύτα, ακόμα και αν η Σενεγάλη επικρατήσει, η Αίγυπτος θα τα δώσει όλα για να σκοράρει και δεν θεωρούμε ότι είναι τόσο δύσκολο να τα καταφέρει. Αγοράζουμε χωρίς φόβο το goal/goal σε απόδοση 2.47 από τον Stoiximan.