Εσωστρέφεια και απουσίες στη Γκρίμσμπι

Γκρίμσμπι – Τσέστερφιλντ (11/12/2021, 17:00), Νάσιοναλ Λιγκ Αγγλίας

Στο Blundell Park γίνεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγαρώματα της αγωνιστικής στη Νάσιοναλ Λιγκ, αφού η Γκρίμσμπι υποδέχεται την Τσέστερφιλντ, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από τελείως διαφορετικές διαδρομές το τελευταίο διάστημα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται άσχημα αποτελέσματα, με έξι ήττες στα εφτά τελευταία, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στο οποίο παρεμπιπτόντως γνώρισαν ταπεινωτικό αποκλεισμό από την υποδεέστερη Κιντέρμινστερ.

Συν τοις άλλοις, για το σημερινό παιχνίδι, ο τεχνικός Χερστ έχει να αντιμετωπίσει κάποιες κομβικές απουσίες. Εκτός για διάφορους λόγους θα είναι ο σημαντικός Πορτογάλος Ερίκο Σόουζα, ο χρήσιμος ακραίος Χαντ (17/1) και το πρώτο βιολί των mariners, ο ΜακΑτι (16/7), χωρίς τον οποίον οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο γκολ.

Τσιμάνγκα σε… τοπ φόρμα

Οι φιλοξενούμενοι και πρωτοπόροι της βαθμολογίας προέρχονται από αήττητο 11 αγώνων στην κατηγορία και το Κύπελλο και για το μεγαλύτερο διάστημα από την έναρξη του πρωταθλήματος, βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε αυτή την κατεύθυνση τους έχει βοηθήσει τα μέγιστα μέχρι τώρα ο Καμπόνγκο Τσιμάνγκα (17/17), ο οποίος όχι μόμνο οδηγεί την κούρσα των σκόρερ της κατηγορίας, αλλά είναι και πολύ σημαντικός μέσα στο παιχνίδι των spireites, έχοντας μοιράσει και πολλές ασιστ μέχρι στιγμής.

Θα χτυπάνε τα κεφάλια τους στην Γκρίμσμπι, που το καλοκαίρι δεν τον απέκτησαν –για οικονομικούς λόγους, αν και ο Χερστ είχε εισηγηθεί την μεταγραφή του. Ο Κονγκολέζος θα οδηγήσει και σήμερα την επίθεση της Τσέστερφιλντ και, θέλουμε να πιστεύουμε, σε μια ακόμα νίκη την ομάδα του, είτε σκοράροντας ο ίδιος, είτε δημιουργώντας.

Το διπλό της πρωτοπόρου κυμαίνεται σε πολύ υψηλές τιμές από τις περισσότερες εταιρίες κι έχει αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης.