Δούλεψε (και) στο παρασκήνιο η Μπραν

Μπραν – Γιερβ (15/12/2021, 20:00), Νορβηγία / Αγώνας Διαβάθμισης

Στο ουδέτερο «Ιντίλιτι» του Οσλο, έδρα της Βαλερένγκα, Μπραν και Γιερβ θα δώσουν τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς, αφού η νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι θα αγωνίζεται από Απρίλιο στην Eliteserien και η χαμένη στην OBOS Ligaen.

Παράταση αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο ενενηντάλεπτο, πέναλτι αν δεν λυθούν οι διαφορές ούτε στον έξτρα χρόνο.

Η Μπραν, από τη στιγμή που την προτελευταία αγωνιστική κατάφερε να κλέψει τον βαθμό στο Μπόντο και της έμειναν πιθανότητες για το φινάλε, τι έκανε; «Επιασε» πρώτα τον τεχνικό της Οντ, Νόρνες, ζητώντας απροκάλυπτα τη νίκη της ομάδας από το Σίεν κόντρα στη Στάμπαεκ. Αυτό έγινε, αφού η Οντ κέρδισε 3-1.

Φουλ επίθεση οι «κόκκινοι»

Στη συνέχεια, εκπλήρωσε και η ίδια τις δικές της υποχρεώσεις νικώντας 2-1 την Σάρπσμποργκ, οπότε, απέκτησε το πλεονέκτημα του αγώνα διαβάθμισης, που της δίνει την δυνατότητα του έξτρα αγώνα, για να σώσει την κατηγορία.

Και σήμερα, ο Χόρνλαντ (πρώην τεχνικός για μικρό διάστημα της Ρόζενμποργκ) θα έχει μια πλήρη αποστολή στη διάθεσή του, με τους Φίνε (15/4), Χέγκεμπε (22/8) και Τέιλορ (27/6) στην επιθετική τριπλέτα των «κόκκινων».

Η αντίπαλός της, θυμίζει σε πολλά την περσινή περίπτωση της Σόγκνταλ. Όπως πέρυσι, η ομάδα του Εϊριν Μπάκε, βρισκόταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας στην 2η θέση πίσω από την Τρόμσο και τις τελευταίες αγωνιστικές έχασε την απευθείας άνοδο από την Λίλεστρομ, το αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Γιερβ.

Λείπει η πείρα στη Γιερβ

Η ομάδα του Σάντστε, ακολουθούσε καταπόδας την Χαμ Καμ, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές λύγισε από την πίεση, έβγαλε κούραση και έχασε την απευθείας άνοδο από την Ααλεσουντ.

Μάλιστα, ο γεννημένος στο Μπέργεν, Σάντστε, που έκανε τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής στη Μπραν, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι: «για εμάς δεν χάθηκε ο κόσμος αν αγωνιστούμε και την επόμενη σεζόν στην OBOS Ligaen, αλλά για την Μπραν θα είναι κάτι σαν οικονομική καταστροφή».

Στο διά ταύτα, η Μπραν δείχνει πανέτοιμη… απ΄ όλες τις απόψεις για το αποψινό νοκ άουτ και ακόμα και γκολ να δεχθεί από την ενθουσιώδη Γιερβ, στο φινάλε θαρρούμε ότι θα επικρατήσει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία του νορβηγικού ποδοσφαίρου.

Στα επίπεδα του 1.65 η νίκη της Μπραν, κοντά στο 2.30 το combo 1+Οver, πάνω από τον τριπλασιασμό το ενδεχόμενο να σκοράρει και η Γιερβ και το παιχνίδι να λήξει άσος.