Δεν χάνεται αυτός ο τίτλος!

Μπόντο Γκλιμτ – Μπραν (18:00, 5/12/2021), Eliteserien

Μια ανάσα, μάξιμουμ τεσσάρων… βαθμών μακριά από το δεύτερο διαδοχικό αλλά και δεύτερο τίτλο στην μακρόχρονη ιστορία της βρίσκεται η Μπόντο Γκλιμτ στη νορβηγική Eliteserien. Σήμερα φιλοξενεί την ουραγό Μπραν και καλείται να πάρει άνετα τους τρεις πόντους, που ενδεχομένως να της είναι και αρκετοί από σήμερα αν την ίδια ώρα στο «ΑΚΕΡ» η Μόλντε αδυνατεί να κερδίσει την 4η Λίλεστρομ.

Οι γηπεδούχοι την Πέπτη καλούνται να περάσουν νικηφόρα το εμπόδιο της Ζόρια Λούγκανσκ στην Ουκρανία, προκειμένου να τερματίσουν 1οι και καλύτεροι στον όμιλό τους στο Κόνφερνς Λιγκ, χωρίς να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα της Ρόμα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Και αν δεν μπορούν να πάνε εκεί ως πρωταθλητές, θα ήθελαν να ξέρουν ότι την τελευταία αγωνιστική στο Ντράμεν (12/12) θα τους αρκεί ένας βαθμός κόντρα στη Μιοντάλεν για να κάνουν ένα μυθικό «ριπίτ».

Εχει καταρρεύσει η Μπραν

Οι φιλοξενούμενοι εδώ και καιρό δείχνουν εικόνα διαλυμένης ομάδας, που έχει παραιτηθεί και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του τεχνικού Χόρνλαντ να την κρατήσει στην καγηγορία… με τα ψέματα δε γίνονται δουλειές. Το κακό στη Μπραν ξεκίνησε από πέρυσι και με την πρόσληψη Ινγκέμπριγκτσεν, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, που δε μας αφορά επί του παρόντος.

Αυτό που μας αφορά είναι τα οκτώ σερί ματς χωρίς νίκη της Μπραν (0-5-3), η οποία αν έχει τον Φινλανδό Τέιλορ (25/6) σε κακή μέρα ή καλά μαρκαρισμένο, αποδυναμώνεται στο δημιουργικό κομμάτι. Σε υπερβολικό βαθμό. Εχει ήδη τρεις κολλητές ήττες στο πρωτάθλημα από τους «κίτρινους» (πέρυσι και στον πρώτο γύρο), στις οποίες δέχθηκε συνολικά 10 γκολ. Κι αν μάθει ότι έχει βάλει και γκολ η Στάμπαεκ στη Ρόζενμποργκ (ή έστω αντέχει), μπορεί και να… καταρρεύσει εντός αγωνιστικού χώρου.

Ασος στο Ασπμίρα και… γιατί όχι τίτλος από σήμερα, για την φοβερή και τρομερή Μπόντο Γκλιμτ, η οποία ζει ιστορικές στιγμές. Θα τον συνδυάσουμε με το combo 1+Under 4.5 σε αποδόσεις 1.90-2.00, αφού δεν αναμένουμε από τους «κίτρινους» να φορτσάρουν ιδιαίτερα (μετά το 2-0) κι έχοντας σημαντικό ταξίδι στην Ουκρανία μπροστά τους.