Δάσκαλος εναντίον μαθητή

Δάσκαλος εναντίον μαθητή

Μάντσεστερ Γιουν. – Σαουθάμπτον (12/02/2022), 14:30, Αγγλία Πρέμιερ Λιγκ

Αρκετά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με τη Σαουθάμπτον, ένα από αυτά ότι θα κοντραριστούν δάσκαλος εναντίον μαθητή. Στον πάγκο των δυο ομάδων βρίσκονται ο Ραλφ Ράνκινγκ και ο Ραλφ Χάσενχουλτ, που συνεργάστηκαν για δυο χρόνια στη Λειψία. Χωρίς προβλήματα, χωρίς κόντρες, χωρίς απρόοπτα. Η συνεργασία τους ήταν αγαστή, γι΄ αυτό και διατήρησαν εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις όταν ακολούθησαν ξεχωριστούς επαγγελματικούς δρόμους. Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν ο Ράνγκνικ άφησε τον πάγκο της Λειψίας και ανέλαβε το πόστο του αθλητικού διευθυντή. Τότε επέλεξε τον Χάσενχουτλ (που ήταν στην Ίνγκολσταντ) για να τον διαδεχτεί. Επί δύο χρόνια οι δύο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία, με τον Ράνγκνικ να επηρεάζει ξεκάθαρα την αγωνιστική φιλοσοφία και να ανεβάζει τις μετοχές του Χάσενχουτλ. Χώρισαν οι δρόμοι τους το καλοκαίρι του 2018, όταν διαφώνησαν στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αυστριακού. Ωστόσο, οι σχέσεις τους παραμένουν εξαιρετικές και ο Χάσενχουτλ ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Ράνγκικ για τη μετακόμισή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δάσκαλος εναντίον μαθητή

Δάσκαλος εναντίον μαθητή, λοιπόν, αλλά υπάρχουν και άλλα, αρκετά ενδιαφέροντα, στοιχεία για το ματς: Η Γιουνάιτεντ παραμένει αήττητη στις 11 πιο πρόσφατες συναντήσεις της με τη Σαουθάμπτον, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες. Με την πιο πρόσφατη ήττα της να χρονολογείται από τον Ιανουάριο του 2016. Πέρσι τον Φεβρουάριο, οι «κόκκινοι διάβολοι» έριξαν εννέα γκολ στους «Αγίους». Κι αυτό είναι ένα σκορ που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να ξεπεράσει. Η Γιουνάιτεντ δίνει δικαιώματα στην αμυντική της λειτουργία, ενώ η Σαουθάμπτον έχει δεχτεί μίνιμουμ δυο γκολ στις 19 από τις 23 προηγούμενες εξόδους της. Όλα αυτά μας οδηγούν σε ένα «ανοιχτό» ματς.

Η προφανής επιλογή είναι το αμφίσκορο. Θα πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο και θα το συνδυάσουμε με νίκη της Γιουνάιτεντ (1 & GG), που αποδίδει 2,82.