Γκολ… (υπό) βροχή στο Κύπελλο Αγγλίας

Ρόδεραμ – Στόκπορτ (3/12/2021, 21:45), 2ος γύρος Κυπέλλου Αγγλίας

Στο «Νew York Stadium» του Ρόδεραμ, ένα στολίδι χωρητικότητας 12.000 θεατών, που αντίστοιχό του δεν θα ονειρευτούν ποτέ ομάδες της ελληνικής Super League και στεγάζει τους «μυλωνάδες» της αγγλικής Λιγκ1, η τοπική ομάδα υποδέχεται την Στόκπορτ σ’ ένα μίνι ντέρμπι του ευρύτερου Μάντσεστερ για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, στον οποίον συμμετέχουν ομάδες από την 3η κατηγορία (Λιγκ1) και κάτω. Οι σύλλογοι από Τσάμπιονσιπ και Πρέμιερ Λιγκ έρχονται από τον επόμενο. Πρόκειται για νοκ άουτ ματς. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει επαναληπτικός στο «Edgeley Park» του Στόκπορτ.

Με τις μηχανές στο φουλ έρχεται η γηπεδούχος. Οι millers τρέχουν αήττητο 17 αγώνων σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Τρόφι. Μεσοβδόμαδα, βέβαια, για τον τελευταίο θεσμό χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθούν εις βάρος της Πορτ Βέιλ (1-1 στην κανονική διάρκεια). Ο τεχνικός Πολ Γουόρν έχει δημιουργήσει φέτος μια ομάδα που δέχεται γκολ πολύ δύσκολα κι εκεί στηρίζεται για την επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ, όχι ότι θα αδιαφορήσει για το σημερινό, που ούτως ή άλλως έχει και χαρακτήρα τοπικής κόντρας!

Μεταμορφώθηκε επί Τσάλινορ

Στο άλλο στρατόπεδο, η αισιοδοξία έχει πάρει τη θέση της εσωστρέφειας και της γκρίνιας στη Στόκπορτ από τη στιγμή που τα κλειδιά των αποδυτηρίων της ομάδας πέρασαν στα χέρια του Ντέιβ Τσάλινορ. Αήττητοι επί των ημερών του 46χρονου τεχνικού (4-2-0) που άφησε την Χάρτλπουλ (Λιγκ2) για χάρη μιας –πιο ιστορικής- ομάδας που αγωνίζεται σε (θεωρητικά) ερασιτεχνικό επίπεδο αυτή τη στιγμή, οι hatters έχουν πετύχει 16 γκολ (!) στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Μην ξεχνάμε ότι στον προηγούμενο γύρο πέταξαν εκτός την Μπόλτον, στην οποία έβαλαν πέντε γκολ στον επαναληπτικό, κάνοντας μυθική ανατροπή σε 5-3 από 0-3! Μοιάζει λίγο δύσκολο να μη σκοράρουν και σήμερα, παρά τη διαφορά κατηγοριών που υπάρχει ανάμεσα σε «μυλωνάδες» και «καπελάδες».

Σε τιμές αουτσάιντερ το Over, ξεπερνά κατά πολύ τον διπλασιασμό και θα μπει στις επιλογές της ημέρας στο combo Goal+Over, με απόδοση 2.40 από τον Stoiximan.