Για το τέταρτο σερί διπλό οι «βιόλα»

Βενέτσια – Φιορεντίνα (18/10/2021, 21:45), Σέριε Α’

Στο «Πιερ Λουίτζι Πέντζο» της Βενετίας δοκιμάζεται απόψε η Φιορεντίνα με στόχο την τέταρτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί τα διπλά κόντρα σε Ουντινέζε (1-0), Τζένοα (2-1) και Αταλάντα (2-1), με τους «βιόλα» να διαθέτουν μια από τις καλύτερες εκτός έδρας επιδόσεις στην κατηγορία, αφού έχουν χάσει μόνο στην πρωτεύουσα από την Ρόμα το… καλοκαίρι (3-1, 22/8)! Με τους Καγιεχόν, Γκονζάλες και τον φορμαρισμένο Βλάχοβιτς (7/4) στη γραμμή πυρός η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο, στην προσπάθειά της να πλησιάσει στην τετράδα και να προσπεράσει τις Γιουβέντους, Αταλάντα και Λάτσιο, που ισοβαθμούν σε τριπλή ισοβαθμία με 14 βαθμούς.

Γκολ με το… στανιό

Το μεγάλο φετινό πρόβλημα της Βενέτσια είναι το γκολ, καθώς η γηπεδούχος σκοράρει με το σταγονόμετρο, και γι’ αυτό άλλωστε αδυνατεί να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, δείχνοντας… έτοιμη για επιστροφή στη Σέριε Β’. Μόλις 5 γκολ ενεργητικό μετά από 7 αγωνιστικές και η πορεία προδιαγράφεται ζόρικη. Στην τελευταία της έξοδο είχε όση τύχη χρειαζόταν για να φύγει με τον πόντο από το Κάλιαρι (1-1), χάρη σε γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο 19χρονος Αμερικανός Τζιανλούκα Μπούζιο. Αλλά δεν (μπορεί να) είναι κάθε μέρα του Αϊ Γιαννιού…

Εστω και οριακά, η ανώτερη Φιορεντίνα μπορεί να περάσει από την Βενετία και να δώσει άλλο τόνο στη μάχη της κορυφής, με το διπλό σε συμπαθητικές τιμές.