Ας παίξουμε με τους σκόρερ

Το κίνητρο του Αλέ

Τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων… κι ας παίξουμε με τους σκόρερ! Υπάρχει λόγος σοβαρός γι΄ αυτό, τον οποίο θα εξηγήσουμε αμέσως παρακάτω. Αλλά πριν περάσουμε στα «γιατί και τα διότι», να επισημάνουμε ότι η τελευταία αγωνιστική προσφέρει πάντα «δωράκια». Αρκεί να εντοπίσουμε ποιοι αδιάφοροι δεν θα… αδιαφορήσουν. Για παράδειγμα, πότε θα ξαναβρεί κάποιος τη Λίβερπουλ στο 3.20; Το θέμα είναι πόσο διατεθειμένος είναι κάποιος να πληρώσει για να μάθει αν θα «χτυπήσει» το ματς στο Μιλάνο. Ή αν θα αδιαφορήσει, επιτρέποντας στη Μίλαν να πάρει αυτό που θέλει…

Ας παίξουμε με τους σκόρερ

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τη… φιλοσοφία κι ας παίξουμε με τους σκόρερ. Ο «μπόμπερ» του Άγιαξ, Αλέ, έχει σκοράρει και στα πέντε ματς της φάσης των ομίλων. Κι έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση: να σκοράρει απόψε, κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας, φθάνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο!  Ο οποίος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στο παρελθόν και στις έξι αγωνιστικές των ομίλων της διοργάνωσης. Αυτό έγινε τη σεζόν 2017-18 κι ο Αλέ έχει κάθε λόγο να επιδιώξει κάτι ανάλογο. Το ίδιο ακριβώς κίνητρο έχει και ο Λεβαντόφσκι, την Τετάρτη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αλλά το να σκοράρει ο άσος του Άγιαξ προσφέρεται στο 1.95, όταν η απόδοση για τον Λεβαντόφσκι βρίσκεται στο 1.40. Συνεπώς, το ποντάρισμα στον Αλέ έχει αξία κι αυτό είναι που θα τιμήσουμε.

Κάτι ακόμη: Τον ίδιο ακριβώς στόχο με τους Αλέ και Λεβαντόφσκι έχει και ο κάτοχος του ρεκόρ, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο οποίος, το βράδυ της Τετάρτης, θα βρει απέναντι του την αφελή αμυντικά Γιούνγκ Μπόις. Το να σκοράρει προσφέρεται στο 1.72, αλλά το να βάλει 2+ τέρματα εκτοξεύει την απόδοση στο 3.95!