Ας κερδίσει, επιτέλους, η καλύτερη!

Γιουβέντους – Αταλάντα (27/11/2021, 19:00), Σέριε Α

Τα «ντόρτια» στο Λονδίνο από την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήρθαν να επιβεβαιώσουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η φετινή Γιουβέντους, κάτι για το οποίο σίγουρα δεν ευθύνεται η φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλωστε, και με τον Πορτογάλο στο ρόστερ της δεν κατάφερε τίποτα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ, στην τελευταία του χρονιά, πέρυσι, έχασε τον τίτλο από την Ιντερ και κατέκτησε μόνο το Κύπελλο (κόντρα στην… Αταλάντα, 3-1).

Τι ευθύνεται για τα χάλια των «μπιανκονέρι» και οι απαιτητικοί –εντός των συνόρων- οπαδοί τους, έχουν αρχίσει να… βράζουν με όλους και κυρίως με τη διοίκηση; Μα, φυσικά, το αυτονόητο. Ένα τσούρμο «γατάκια» έχουν μαζευτεί για να χωρέσουν στα παπούτσια του Πίρλο! Παρακολουθείς μια ασύνδετη ομάδα και απορείς πως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια να έκανε πλάκα στο καμπιονάτο…

«Μπιανκονέρι» σε ελεύθερη πτώση

Και να που ο χρόνος έρχεται πάντα για να λύνει όλες τις απορίες: δεν ήταν τόσο δυνατή η Γιουβέντους, λοιπόν, αλλά τόσο αδύναμες οι υπόλοιπες –κι αυτό επέτρεπε στην ομάδα από τη βιομηχανική πρωτεύουσα της Ιταλίας να κάνει τη σχετική πλακίτσα και στο παρασκήνιο. Μόλις λίγο ενισχύθηκε η Ιντερ και πήρε τον winner Κόντε (αλήθεια, τι ακριβώς πήγε να κάνει στην Τότεναμ;), αντίο πρωτάθλημα.

Φέτος; ακόμα χειρότερα τα πράγματα αφού βρίσκεται ήδη στο -9 από τις πρωτοπόρους Μίλαν και Νάπολι, κάτι που σημαίνει ότι τίθεται εν αμφιβόλω ακόμα και ο τερματισμός της στην πρώτη τετράδα, αφού… από πάνω της βρίσκονται ήδη Φιορεντίνα, Λάτσιο, Ρόμα και η (σωστά μαντέψατε) Αταλάντα!

Την… μεγάλωσε ο Γκασπερίνι

Η ομάδα από το Μπέργκαμο, από τη στιγμή που τις τύχες της ανέλαβε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, σταθερά αλλά καθόλου αργά, και η συμμετοχή της στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, ασχέτως αν αυτός τελικά κατέληξε στο Τορίνο, είναι ο καλύτερος μάρτυρας για την δουλειά που γίνεται στους «μπεργκαμάσκι».

Αήττητο έξι αγώνων στο πρωτάθλημα και μόλις μια ήττα στα δέκα τελευταία (εντός έδρας από την Μίλαν, 3-2), για τους φιλοξενούμενους, που είναι μια ομάδα η οποία χαίρεσαι να παρακολουθείς και αν τύχαινε να δεις για πρώτη φορά, θα ορκιζόσουν ότι δεν πρεσβεύει το κάλτσιο.

Οι Κολομβιανοί δείχνουν τον δρόμο

Οι Μουριέλ και Σαπάτα (11/8) την οδηγούν και φέτος σταθερά σε υψηλές πτήσεις και αν ο δεύτερος δεν είχε στο μυαλό του το καλοκαίρι την μεταγραφή (που τελικά δεν ήρθε), δεν αποκλείεται τώρα να ήταν ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Πίσω από τους δύο Κολομβιανούς, μια πεντάδα παιχταράδων που, ok, για να τελειώνουμε, η Γιουβέντους δεν τους έχει.

Ντε Ρουν (9/1), Πεσίνα, Πάσαλιτς (13/4), Μαλινόφσκι (13/3) και Ιλίτσιτς (13/3) είναι σκυλιά του πολέμου, οι οποίοι υπακούουν ευλαβικά τις εντολές του μαέστρου Γκασπερίνι κι έχουν δημιουργήσει αυτό το «θαύμα» στο καμπιονάτο, που ακόμα και να μην το υποστηρίζεις, χαίρεσαι να το παρακολουθείς.

Βγαίνουμε έξω από κάθε δεύτερη και κυρίως από κάθε πονηρή σκέψη και στηρίζουμε την καλύτερη ομάδα του ζευγαριού, που είναι η φιλοξενούμενη -και μας βοηθούν σε αυτή την επιλογή και οι αποδόσεις. Θεωρούμε ότι η Γιουβέντους θα σκοράρει, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει την ανώτερη ποιοτικά Αταλάντα κι επιλέγουμε το combo X2+Goal σε απόδοση 2.58 από την Betshop.