Τσεχία: Χιόνια, κορονοϊός, λίγες μεταγραφές

Τσεχία: Χιόνια, κορονοϊός, λίγες μεταγραφές

Χιόνια, κορονοϊός, λίγες μεταγραφές. Αυτό είναι, με τρεις λέξεις, το σκηνικό που διαμορφώθηκε στην Τσεχία κατά τη χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος. Η οποία είχε μικρότερη χρονική διάρκεια από ποτέ: στις 23 Δεκεμβρίου έγιναν τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής πριν τις διακοπές και σήμερα, 15 Ιανουαρίου, γίνεται η επανέναρξη. Τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων δεν επέτρεψαν ταξίδια για προετοιμασία σε πιο ζεστό κλίμα. Από τις 18 ομάδες του πρωταθλήματος, μόλις τέσσερις βγήκαν εκτός Τσεχίας: Σλοβάτσκο (στην Κροατία), Σλόβαν Λίμπερετς (Τουρκία) και Όλομουτς με Μπρνο (Μάλτα). Οι δυο τελευταίες πήραν μέρος σε τουρνουά με την σλοβάκικη Σπάρτακ Τρνάβα και την αυστριακή Σβαρόφσκι Βάτενς.

Λίγα φιλικά, πολλά χιόνια

Οι ομάδες που έμειναν στην Τσεχία έδωσαν κάποια φιλικά παιχνίδια υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στις μεταγραφές… μιζέρια επίσης. Ας όψεται ο κορονοϊός, τα οικονομικά προβλήματα και η προσπάθεια μείωσης του μπάτζετ. Οι ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό ήταν εκείνες που κινήθηκαν πιο δραστήρια -κυρίως μέσω δανεισμών. Η Μλάντα Μπόλεσλαβ, όπως και η ουραγός Οπάβα, έκαναν προσθήκες που θα τις βοηθήσουν. Η πρωτοπόρος Σλάβια Πράγας κάλυψε τα (λίγα) κενά που είχε και είναι μάλλον απίθανο να χάσει τον τίτλο. Αποδυναμωμένες αναμένεται να είναι η Σλόβαν Λίμπερετς και η Μπουντεγιόβιτσε, που έχασαν παίκτες.

Με δυο λόγια, το πρωτάθλημα Τσεχίας ξεκινά από εκεί που σταμάτησε: χωρίς σοβαρές αλλαγές και με το μίνιμουμ όσον αφορά την προετοιμασία των ομάδων.