Ο ρούκι πήρε τ’ όπλο του

Ο ρούκι πήρε τ’ όπλο του

MotoGP (04/04/2021, 20:00) Κατάρ Λοσέιλ 2ος αγώνας

Μια από τα ίδια, με τις Ducati πρωταγωνίστριες στις κατατακτήριες του δεύτερου αγώνα στην πίστα της Λοσέιλ. Ο ρούκι πήρε τ’ όπλο του, καθώς ο Χόρχε Μάρτιν ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση στο γκριπ.

Ο ρούκι πήρε τ’ όπλο του

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 στη Μότο 3 είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα αισθητή την παρουσία του. Με το… καλημέρα στις Ελεύθερες Δοκιμές 1 (συνθήκες ζέστης – 37 βαθμοί Κελσίου στον άερα, 47 στην άσφαλτο), πήρε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο με τη δορυφορική Pramac Ducati.

Στις ΕΔ2 ο Ισπανός οδηγός έδειξε ότι είναι σταθερός. Οι Ducati έκαναν και πάλι το θαύμα τους με Μίλερ, Μπανάγια και Ζαρκό να έχουν τους τρεις πρώτους χρόνους. Μόνο ο Κουανταραρό μπήκε ανάμεσά τους και η πέμπτη θέση για το νεοφερμένο στη μεγάλη κατηγορία ήταν γεγονός. Κάπως έτσι, ο Μάρτιν βρέθηκε άνετα στην πρώτη δεκάδα για τις κατατακτήριες δύο.

Έλεγε την αλήθεια

Στις δοκιμές που έγιναν στις αρχές του περασμένου μήνα στην ίδια πίστα το αφεντικό της κόκκινης ομάδας Τζίτζι Νταλίνια, νόμιζε ότι του έκανε πλάκα ο Μάρτιν, όταν του έλεγε ότι έχει «κουμπώσει» στη Ducati. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη είναι στην οδήγηση, αλλά και τα στραπάτσα που έπαθαν κατά καιρούς μεγάλοι οδηγοί (βλέπε Λορένθο), όταν μετακόμισαν στην Ιταλική φίρμα.

Ο 23χρονος Μαδριλένιος αναβάτης λοιπόν επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. Μόλις στην δεύτερη επίσημη εμφάνισή τους στο motogp πήρε την pole με 1’ 52.106, αφήνοντας δεύτερο τον ομόσταυλό του στην Pramac Ducati Ζαρκό με 1’53. 363. Ο νικητής του 1ου αγώνα Μάβερικ Βινιάλες έμεινε και πάλι στην τρίτη θέση όπως και την περασμένη εβδομάδα με 1’53.267.

Όσον αφορά στις προβλέψεις για τον αγώνα θα επαναλάβουμε για ακόμα μία φορά, ότι είναι πολύ δύσκολες. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που μπορούν να μεταβάλουν έναν αγώνα. Πχ καλό θα ήταν να δούμε με τις γόμα θα αγωνιστούν οι κόκκινες βολίδες, μετά τη φθορά της περασμένης εβδομάδας. Καλύτερα να πάρουμε μια γεύση live και τότε να κάνουμε την τελική μας επιλογή. Αξίζει πάντως να επιλέξουμε τον ρούκι Μάρτιν, να βρεθεί γενικά στο βάθρο. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την απόλυτη έκπληξη και να πάρει την καρό σημαία, αυτή πληρώνει με 20,00 στη Stoiximan.