Θέμα διαχείρισης

Πάουερ Ντάιναμος – Ιντένι (14/4/2021, 16:00) Ζάμπια Πρέμιερ Λιγκ

«Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια. Έχουμε πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά ενθουσιαζόμαστε πολύ όταν προηγούμαστε στο σκορ και έτσι δεχόμαστε εύκολα γκολ». Ο Πέρι Μουτάπα, προπονητής της Πάουερ Ντάιναμος της Ζάμπια, είχε πει τα λόγια αυτά στις 18/2, μία ημέρα μετά την ήττα της ομάδας του από την πρωτοπόρο ΖΕΣΚΟ με 2-1. Οι Ντάιναμος με το αποτέλεσμα αυτό συμπλήρωναν εννέα ματς με μία μόνο νίκη (για την ακρίβεια είχαν ρεκόρ 1-5-3). Επίδοση κακή για μια από τις παραοδιακές δυνάμεις της λίγκας.

Στους σχεδόν δύο μήνες που ακολούθησαν, τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ. Οι Ντάιναμος έχουν ρεκόρ 4-1-1 σ’ αυτό το διάστημα, κι έχουν δεχτεί γκολ μόνο στη μοναδική τους ήττα, από τη δυνατή Μπίλντκον εκτός (1-2). Έρχονται από τρεις συνεχόμενες νίκες εναντίον ομάδων με τους ίδιους στόχους (Ρεντ Άροους, Πρίζον Λέοπαρντς, ΝΑΠΣΑ) και φιλοδοξούν να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους απέναντι στη νεοφώτιστη Ιντένι.

Δεν κρατάει τα αποτελέσματα

Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις νεοφώτιστες ομάδες, η Ιντένι ξεκίνησε φορτσάτα για τα κυβικά της (3-3-2), αλλά όταν πια έμαθαν πώς παίζει η εικόνα χάλασε. Από τις 12/12 και μετά η ομάδα έχει ρεκόρ 2-8-4. Φαίνεται η δική της απειρία να κρατήσει τα αποτελέσματα που την βολεύουν.

Η διαφορά εμπειρίας των δύο ομάδων είναι υπαρκτή και από εκεί θα κριθεί η επιλογή μας. Αν οι Ντάιναμος δείξουν ότι έχουν κατανοήσει πια τη διαχείριση των αγώνων τους, θα νικήσουν. Σε κάθε περίπτωση, ο άσος που βρίσκουμε σε απόδοση 1,85 στον Stoiximan αξίζει.