Ξενέρωσαν με την αλλαγή

Ρεντ Άροους-Πρίζον Λέοπαρντς (4/3/2021, 15:00) Ζάμπια Πρέμιερ Λιγκ

Ο Ισμαέλ Μπαλάνγκα είναι μια γνωστή φιγούρα στο ποδόσφαιρο της Ζάμπια. Περισσότερο ποδοσφαιράνθρωπο τον λες, παρά προπονητή. Ο γεννημένος στη ΛΔ Κογκό 60χρονος Μπαλάνγκα ήταν, φυσικά, και παίκτης και προπονητής. Αλλά πέρασε και τα σύνορα (για ένα διάστημα έγινε κόουτς της εθνικής ομάδας του Νότιου Σουδάν), και σχολιαστής στα ΜΜΕ (κυρίως με άρθρα σε εφημερίδες). Και προσφάτως αντιπρόσωπος της εταιρείας αθλητικής ένδυσης Macron στην περιοχή της κεντρικής και νότιας Αφρικής.

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Μπαλάνγκα είδε τις γνωριμίες του να πιάνουν τόπο. Έκλεισε συμφωνία με την Πρίζον Λέοπαρντς. Ομάδα που την είχε κοουτσάρει το 2019, αλλά τον έδιωξαν όταν αυτή υποβιβάστηκε, μάλιστα με αρνητικό ρεκόρ βαθμών! Η ομάδα που χρηματοδοτείται από το τμήμα φυλακών της Λουσάκα επανήλθε φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ θα φοράει εμφανίσεις Macron από το καλοκαίρι. Στη συνέντευξη τύπου που είχε δοθεί τότε ο Μπαλάνγκα ρωτήθηκε αν έχει σκοπό να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας. Το’ χε αποκλείσει κατηγορηματικά γελώντας τρανταχτά.

Στον πάγκο σε δύο μήνες!

Και βέβαια, επειδή παντού στον κόσμο τα ίδια γίνονται, πριν περάσουν δύο μήνες η ομάδα ανακοίνωσε πριν δέκα μέρες τη λύση της συνεργασίας της με τον πετυχημένο της κόουτς Μουένια Τσιπέπο και την έναρξη συνεργασίας με τον Μπαλάνγκα! Με τον Τσιπέπο στον πάγκο οι «κορέκτ μπόις» είχαν ρεκόρ 8-5-5 και συνολικά 29 βαθμούς, μόλις δύο λιγότερους από τις ομάδες της τετράδας. Ο Τσιπέπο, βέβαια, βρήκε αμέσως δουλειά, τον προσέλαβε η επίσης νεοφώτιστη Ιντένι.

Είναι προφανές ότι τα κριτήρια στην αλλαγή του πάγκου δεν ήταν αγωνιστικά. Το θέμα είναι πώς θα το πάρουν οι παίκτες και πώς θα αντιδράσουν, ειδικά στο σημερινό ματς με τη Ρεντ Άροους, την ομάδα της πολεμικής αεροπορίας της χώρας. Που είναι πολύ πιο έμπειρη και διαχρονικά σε καλό επίπεδο.

Ο Μπαλάνγκα έκανε κάτι τετριμένες δηλώσεις για «τα παιδιά μου που θα τα δώσουν όλα» και για το ότι «είχα μία εβδομάδα μόνο για προπονήσεις, προσπάθησα να τους μάθω όσα μπορούσα» και ότι «με τη βοήθεια των οπαδών μας θα προσπαθήσουμε για το καλό αποτέλεσμα». Δεν τις λες και… όρκο νίκης τις δηλώσεις αυτές.

Ποντάρουμε στην εμπειρία της Ρεντ Άροους και το πιθανό «ξενέρωμα» των παικτών της Πρίζον Λέοπαρντς για την επιβεβαίωση του άσσου. Τον βρίσκουμε σε απόδοση 2,55 στη Championsbet.