Σε εγρήγορση οι “Άγιοι”

Δε Νιου Σεντς – Πένιμποντ (17/4/2021, 19:15) Ουαλία Πρέμιερ Λιγκ

Οι «Άγιοι» είναι η όαση στη μετριότητα του ουαλικού ποδοσφαίρου. Από την ώρα που δημιουργήθηκε μια υποτυπώδης Πρέμιερ Λιγκ το είδαν σοβαρά και ήταν το πρώτο (και για κάποια χρόνια το μόνο) σωματείο που λειτούργησε σε επαγγελματικά πλαίσια. Με αμειβόμενους παίκτες, με ξένους. Και με συνεχή παρουσία στους πρώτους γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς βέβαια να καταφέρουν την υπέρβαση. Είναι άλλου επιπέδου οι Σεντς για την ουαλική λίγκα, όσο κι αν αυτό το επίπεδο δεν τους βοηθάει στο διεθνές στερέωμα.

 Ωστόσο, μετά τους οκτώ συνεχόμενους τίτλους (2012 ως 2019), η ομάδα πέρυσι έχασε τα πρωτεία στην Ουαλία. Σε μια σεζόν που διακόπηκε βίαια, βέβαια, είδε την πλάτη της Κόναχς Κουέι. Αλλά έμεινε με τον… αστερίσκο, όταν αν η λίγκα συνεχιζόταν μέχρι το τέλος θα τα κατάφερνε και πάλι.

Βρήκε ρυθμό με καταιγισμό γκολ

Η φετινή σεζόν είναι ανάλογη. Οι δύο ομάδες κονταροχτυπιούνται και αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Είναι λογικό ότι οποιαδήποτε χαλάρωση, ειδικά σ’ αυτά τα τελευταία ματς, ισοδυναμεί με… αυτοκτονία. Η Νιου Σεντς δεν… σταματάει εύκολα όταν βρει ρυθμό, στα πέντε τελευταία ματς της έχει ισάρθμες νίκες με συνολικά γκολ 22-1!

Απόψε αντιμετωπίζει την Πένιμποντ, ομάδα που στη δεύτερη μόλις σεζόν της στην Πρέμιερ κατάφερε να συμμετάσχει στα πλέι οφ τίτλου (πέρυσι τερμάτισε 10η). Η Πένιμποντ τη ζόρισε την Νιου Σεντς στο ματς της κανονικής περιόδου (2-1 με ανατροπή), ωστόσο δεν έχει καταφέρει να της κόψει ούτε βαθμό στα πέντε ματς που την έχει αντιμετωπίσει.

Επειδή βρισκόμαστε στις τελευταίες στροφές, θεωρούμε ότι η εγρήγορση της Σεντς θα είναι δεδομένη και έχει νόημα να πάμε στη νίκη της γηπεδούχου με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Το ασιατικό -1,5 πληρώνει 1,75 στη Bet365.