Με τα λεφτά των φόρων…

Πολίς – URA (9/3/2021, 15:00) Ουγκάντα Πρέμιερ Λιγκ

Η URA είναι σύντμηση του ονόματος Uganda Revenue Authority. Η κρατική υπηρεσία εσόδων της Ουγκάντα, που λειτουργεί φυσικά υπό το υπουργείο οικονομικών της χώρας. Κι επειδή σέβεται το όνομά της, έφτασε στην πρώτη κατηγορία της χώρας με τα… λεφτά της! Το 2001 ουσιαστικά «αγόρασε» τη θέση της χρεοκοπημένης Λιαντόντε κι έπαιξε κατευθείαν στη Β΄κατηγορία. Ανέβηκε την επόμενη χρονιά. Και στις τελευταίες 19 σεζόν δεν τερμάτισε ΠΟΤΕ στο κάτω μισό της βαθμολογίας.

Οι «εφοριακοί» (tax collectors), όπως είναι το παρατσούκλι τους, δεν είναι πολύ δημοφιλής ομάδα. Η οικονομική της σταθερότητα, όμως, είναι δεδομένη, οπότε πολλοί παίκτες προτιμούν να παίξουν σ’ αυτήν, για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους. Κόσμο πολύ δεν έχει, οπότε είναι συνηθισμένη να παίζει σε άδεια γήπεδα. Και διαχρονικά έχει τα καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας απ’ όλες τις ομάδες του «πάνω ραφιού» της χώρας, αφού η στήριξη από τον κόσμο είναι ελάχιστη.

Από δύο γκολ και πάνω σε κάθε ματς

Η ομάδα φέτος κάνει εξαιρετική πορεία, με ρεκόρ 8-3-1 στα πρώτα 12 ματς και 5-1-0 στα εκτός έδρας παιχνίδια της (οι πέντε νίκες είναι συνεχόμενες). Γι’ αυτό βρίσκεται μόλις έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Εξπρές, τη μοναδική ομάδα από την οποία έχει χάσει.

Αντιμετωπίζει σήμερα εκτός την Πολίς, ομάδα της αστυνομίας, η οποία επίσης δεν έχει μεγάλη βάση οπαδών (αν και είναι κάπως πιο δημοφιλής, επειδή έπαιξαν εκεί κάποιοι πολύ καλοί παίκτες στο παρελθόν). Η Πολίς βρίσκεται επίσης στην 4η θέση, έχει αήττητο σερί τεσσάρων ματς κι εντός έδρας έχει ρεκόρ 5-1-0. Στα πέντε τελευταία, που νίκησε, πέτυχε το λιγότερο δύο γκολ.

Με δεδομένη την επιθετική δεινότητα και των δύο ομάδων, αλλά και την απουσία πίεσης από τον κόσμο, περιμένουμε ένα ανοιχτό ματς. Το Over 2,5 πληρώνει 1,90 στη Bet365.