Κόντρα στα “καθαρά δίχτυα”

Αλ Αϊν – Σαμπάμπ Αλ Αχλί (5/2/2021, 18:15) ΗΑΕ Αράμπιαν Γκαλφ Λιγκ

«Κάθε προπονητής είναι ευχαριστημένος όταν η ομάδα του δεν δέχεται γκολ σ’ ένα ματς. Είναι, όμως, περισσότερο ευχαριστημένος όταν αυτή πετυχαίνει γκολ. Και γίνεται ευτυχισμένος όταν αυτή πετυχαίνει ένα γκολ περισσότερο από την αντίπαλη».

Ο Μαχντί Αλί δεν διεκδικεί τον τίτλο του «φιλόσοφου» του ποδοσφαίρου. Ίσα-ίσα, ο προπονητής της Σαμπάμπ Αλ Αχλί Ντουμπάι δεν φημίζεται για τις δηλώσεις του, αλλά για τη δουλειά του. Τεχνοκράτης ων, αν δεν τον κέρδιζε το ποδόσφαιρο, θα έκανε λαμπρή καριέρα ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Ήταν στην ομάδα σχεδιαστών του μετρό του Ντουμπάι και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το σύστημα ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Παράλληλα, όμως, έκανε και καριέρα προπονητή, με σπουδαίες επιτυχίες κυρίως στις εθνικές ομάδες όλων των ηιλικιών.

Έξι ματς χωρίς να δεχτεί γκολ

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020, ο Μαχντί Αλί ανακοινώθηκε ως πρώτος προπονητής της Σαμπάμπ Αλ Αχλί, στη θέση του Ισπανού Ζεράρντ Σαραγόσα. Έκτοτε η ομάδα έχει ρεκόρ 6-2-1 και κατέκτησε το Σούπερ Καπ, με νίκη επί της Ατζμάν. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στα έξι από τα εννέα παιχνίδια που βρίσκεται στο τιμόνι η ομάδα δεν έχει δεχτεί γκολ. Ένα αριθμητικό δεδομένο σπάνιο για ομάδα των ΗΑΕ, όπου οι άμυνες δεν είναι και το φόρτε των ομάδων.

Ο Αλί έχει, βέβαια, κάτω από τα δοκάρια τον 36χρονο πρώην διεθνή γκολκίπερ Ματζέντ Νάσερ, αλλά το εντυπωσιακό αμυντικό ρεκόρ του δεν οφείλεται εκεί. Όπως φαίνεται και από τη δήλωσή του, δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Η αναμέτρηση με την Αλ Αϊν, την πιο ακριβή ομάδα των ΗΑΕ και «ευνοούμενη» του ίδιου του εμίρη του Αμπού Ντάμπι, είναι μια πρόκληση. Η κόντρα των δύο πιο πλούσιων εμιράτων έχει προεκτάσεις και στη μπάλα, οπότε το κίνητρο της Αλ Αϊν είναι σημαντικό.

Ο συνδυασμός αμφίσκορου (GG) και over 2,5 πληρώνει 2,10 στη Bet365.