Δεν ποντάρει στο μηδέν

Φατίχ Καραγκουμρούκ – Γκεντσλερμπιρλίγκι (8/5/2021, 20:30) Τουρκία Σούπερλιγκ

Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, η απόδοση αυτή στο διπλό απλά δεν θα… υπήρχε. Όχι ότι οι γείτονες έχουν ανακαλύψει τον μαγικό τρόπο να δίνουν κίνητρο σε όλες τις ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές, ακόμα και στις αδιάφορες. Αλλά η αίσθηση της «καθαρότητας» (η οποία, σε τελική ανάλυση, βοηθάει όλη τη λίγκα να αναπτύσσεται) είναι διάχυτη. Κοινώς, η ντιρεκτίβα που έχει δοθεί και ανεπισήμως είναι ότι κανείς δεν κάνει χάρες.

Για την Φατίχ Καραγκουμρούκ είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποιες υπόνοιες. Το γεγονός ότι της ομάδας ηγείται ο μεγαλο-μάνατζερ Σουλεϊμάν Χουρμά, που έχει οικονομικά νταραβέρια με πολλές ομάδες, δημιούργησε κάποιους συνειρμούς. Οι οποίοι έχουν πάει περίπατο. Η Καραγκουμρούκ μπορεί να μετράει ένα μέτριο 1-4-2 ρεκόρ με τον Ιταλό Φαριόλι στον πάγκο, όμως και από τον τρόπο που παίζει βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν «βολεύει» κανέναν. Έρχεται, μάλιστα, από κακή εμφάνιση και αποτέλεσμα, ήττα 1-5 από την Κόνιασπορ αν και προηγήθηκε! Αυτό ακριβώς μπορεί να της δώσει έξτρα κίνητρο εδώ.

Οπωσδήποτε νίκη για να μείνει ζωντανή

Η Γκεντσλέρ με 37 πόντους βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Δεν έχει εύκολες αντιπάλους στο τέλος (Γκέζτεπε, Τραμπζόνσπορ), το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι η αδιαφορία τους. Όμως ακόμα και με 3/3 δεν μπορεί να είναι σίγουρη για τη σωτηρία της. Το σίγουρο είναι ότι απόψε θέλει νίκη οπωσδήποτε, για να μείνει ζωντανή.

Αν εξαιρέσει κανείς το περασμένο ματς με τη Γαλατασαράι, τα προηγούμενα εννέα παιχνίδια της Γκεντσλέρ είχαν γκολ και από τις δύο ομάδες. Και τα 8/9 έληξαν over 2,5. Το μοναδικό που έμεινε στο under ήταν το 1-1 με την Ερζουρούμ, ματς στο οποίο η αντίπαλος είχε δύο ακυρωμένα γκολ και ένα χαμένο πέναλτι, που εκτελέστηκε μάλιστα δύο φορές!

Είναι φανερό ότι η Γκεντσλέρ δεν μπορεί να ποντάρει στο ότι θα κρατήσει ανέπαφη εστία σήμερα για να πάρει τη νίκη. Δεν το’ χει κάνει σε κανέα ματς το τελευταίο τρίμηνο, όπου βρίσκεται σ’ αυτή τη δύσκολη θέση.

Έχει νόημα, λοιπόν, να ποντάρουμε στο over 2,5, αν αναλογιστούμε την ανάγκη της για βαθμούς, αλλά και την άνετη διάθεση της Καραγκουμρούκ. Το over 2,5 πληρώνει 1,80 στη Goalbet.